Kino, kino, kino: Na velikih platnih te dni!

Danes prihajata na slovenska kino platna zgodovinska biografska drama Lincoln in Zadnja bitka, kjer bo moč videti tudi veliki Švarcijev 'come back'.

Kino, kino, kino: Na velikih platnih te dni! (foto: shutterstock) shutterstock
24. 1. 2013

Drama Seanse prikazuje tetraplegika Marka, ki želi raziskati skrivnosti intimne ljubezni, zato za pomoč zaprosi lokalnega duhovnika in svojo negovalko. Med tem, ko mu duhovnik nudi nasvete in moralno oporo, mu negovalka preskrbi seksualno terapevtko Cheryl. Kljub zabavnim začetnim težavam Mark in Cheryl uspeta premagati meje telesnih omejitev, vendar nevede odpreta vrata novim poželenjem in nepričakovanim ljubezenskim čustvom. Film je nominiran za najboljšo žensko stransko vlogo; prejel je dve nominaciji za nagrado zlati globus, in sicer za najboljšo glavno moško vlogo in najboljšo žensko stransko vlogo.

Gangsterska enota je film, posnet po resničnih dogodkih in prikazuje padec Los Angelesa v pesti okrutnih mafijcev pod vodstvom neomajnega Mickeyja. Skupina brezkompromisnih policistov se odloči udariti nazaj po principu oko za oko, zob za zob. Brez uradnih pooblastil in sodnih nalogov delujejo izven meja zakona in v krvavih strelskih obračunih zločincem vračajo milo za drago. V glavnih vlogah: Sean Penn, Ryan Gosling, Emma Stone, Nick Nolte, Josh Brolin in drugi.

Misteriozni triler Čudovita bitja je nastal po knjigi Beautiful Creatures in je nadvse primeren za najstnike in Valentinov zmenek, saj prikazuje ljubezensko zgodbo sedemnajstletnika, ki ima že nekaj mesecev iste sanje: na bojišču iz ameriške državljanske vojne ga čaka skrivnostno dekle. Silno si želi biti z njo, a med njima preži neznana nevarnost. A nevarnost tega nenavadnega sveta sanj je Ethanu ljubša od njegove resničnosti

Bruce Willis se že petič (5) vrača v akciji Umri pokončno: Dober dan za smrt. 25 let je minilo od pohoda prvega filma iz franšize Umri pokončno v kinematografe, ki je uveljavil novega filmskega junaka in spremenil naravo akcijskih filmov.

Bruce Willis je spet v čevljih slovitega policijskega detektiva Johna McClana. Film se odvija sredi smrtonosne korupcije in političnih maščevanj v Rusiji. McClane v Moskvo prispe, da izsledi svojega odtujenega sina Jacka (Jai Courtney)...