Koronakriza: Na TO stvar moraš biti zdaj še posebej pozorna

Če se ti zdi naporno preživljati vsakdan v teh posebnih časih, potem naredi teh nekaj korakov, ki ti bodo vse skupaj zelo olajšali.

Koronakriza: Na TO stvar moraš biti zdaj še posebej pozorna (foto: Tina Zaletel) Tina Zaletel
16. 10. 2020 | Promocijsko sporočilo

1 Maska v vsaki torbici

Pozabljaš masko doma, v napačni torbici? Ta ukrep proti temu je čisto preprost: v vsaki torbici imej drugo masko, eno ali dve shrani tudi v avtu ter kakšno v službi ... Če ti je pomembno, kakšno nosiš in da je usklajena s tvojim celotnim videzom, si poleg tiste najbolj posebne omisli še eno v beli in eno v črni barvi, saj ju boš najlažje kombinirala.

2 Razkužilo, ki je tvoje

Kadar moraš vseeno po trgovinah, na pošto in podobno, naj bo to, katero razkužilo boš uporabila, tvoja izbira. Kupila si takšno, ki naredi najmanj škode tvoji koži in je obenem prijetnega vonja (nekatera razkužila resnično nimajo lepega vonja, se strinjaš?), zato bo najbolje, da ga imaš ves čas pri roki in ne uporabljaš kar vsepovprek razkužil, nastavljenih v trgovinah in drugod. 

3 Tudi hrano kupuj prek spleta 

Ne samo najljubše kose, prek spleta se navadi nakupovati tudi hrano. To je definitivno zelo preprosta in udobna ter priročna navada v današnjih časih, saj se ti tako ni treba izpostavljati v trgovini, poleg tega lahko v miru izbereš, kar potrebuješ, ne da bi morala ob tem misliti na varnostno razdaljo. Kadar ti ni do kuhanja, pa si prek spleta seveda naroči kar kosilce.

4 Plačuj brez denarnice (in telefona!)

Si predstavljaš, kakšno olajšanje, da ti sploh ni treba nositi s seboj denarnice niti telefona, ko se odpraviš teč, na kolo, na sprehod, v hribe, kamorkoli? Če si po tem zaželiš kupiti kakšen prigrizek ali si privoščiti pijačo, ob plačilu samo prisloniš zapestje, na katerem nosiš pametno uro, k brezstičnemu POS-terminalu. Brez kakršnegakoli dotikanja, torej.

Pa ne katerekoli pametne ure! Vanjo je naložena slovenska plačilna kartica, in sicer debetna kartica Mastercard izdajatelja mBills. Plačala boš lahko povsod, kjer sprejemajo brezstične kartice. Z uro lahko prav tako dvigneš gotovino na vseh brezstičnih bankomatih po svetu, ki sprejemajo kartice Mastercard.

Tak način nosljivega plačevanja lahko uporabljaš pri urah Garmin in Fitbit, ki v Sloveniji omogočajo plačevanje.

NAGRADNA IGRA

Če pametne ure še nimaš, lahko sodeluješ v nagradni igri, ki jo vse do 1. 11. 2020 prireja mBills denarnica. S prijavo v nagradno igro in petimi plačili z mBills se poteguješ za eno od petih ur Garmin VENU SQ, ki imajo tudi možnost plačevanja prek Garmin Pay.

Sodeluješ TU!