Da bi odprla kozarec vloženih kumarc (ali rdeče pese), ne potrebuješ izjemne moči in niti bombažne krpe.
Potrebuješ le nekaj sekund in rob mize ali kuhinjskega pulta!
Kako gre?
- Zaprt kozarec vloženih kumaric primeš v roke (z eno roko ga držiš na dnu, z drugo pa za pokrovček).
- Z bokom kozarca nekajkrat udariš (beri: potolčeš) ob rob mize ali kuhinjskega pulta in ta-da-da-dam ... ga nato zlahka odpreš.
In če to ne deluje? Preizkusi še naslednji način z jedilnim priborom!
Vzemi jedilni pribor (nož za mazanje, vilice ali žlica s tankim držalom).
Kako gre?
- Zaprt kozarec postavi na ravno površino (mizo ali kuhinjski pult).
- Prosto roko položi na pokrov kozarca in ga pritisni na površino.
- Sprednji del noža (ali rob ročaja vilic oz. žlice) potisni pod rob pokrova kozarca.
- Pribor zavrti za 90 stopinj, da boš slišala značilen zvok, ki ti bo 'sporočil', da je pod pokrovček ušel zrak in da te vakuum v kozarcu ne bo več oviral. Tako boš kozarec zlahka odprla.
Preberi še: 12 nenavadnih načinov rabe kumare
Priporočamo tudi: Si želiš bolj polnih ustnic? To je zamolčana resnica o "umetnih" ustnicah!