Kako narediš popolno fotko hrane? Poglej te 3 hude TRIKE!

Čudovitih Instagram in Facebook fotk hrane pa pravzaprav niti ni tako težko naredit, a veš? Pozorna moraš biti le na spodnjih nekaj stvari in tvoj spletni dnevnik hrane se lahko pridruži tistim najbolj priljubljenim!

Kako narediš popolno fotko hrane? Poglej te 3 hude TRIKE! (foto: Promocijsko gradivo) Promocijsko gradivo
25. 4. 2018

Med brskanjem po Instagramu in Facebooku se ni mogoče izogniti hrani in če si tudi ti ena izmed tistih, ki spadajo v to skupino amaterskih fotografov hrane (a se pri tem še malo loviš), potem imamo tokrat zate nekaj zelo praktičnih nasvetov, kako bo tvoja naslednja fotografija pritegnila še dodatno pozornost!

Do tvoje popolne fotografije (s Huawei P20 PRO) te ločijo le ti 3 koraki:

1. Svetloba in osvetljevanje hrane

Ko se zdi, da nič ne gre v pravo smer, je najprej pametno preveriti svetlobne pogoje. Fotografija je umetnost svetlobe. Svetloba je pri fotografiranju naš prijatelj, zato se vedno prepričaj, da fotografiraš v ustreznih pogojih.

Fotografije hrane izpadejo najbolje v mehki, razpršeni, naravni svetlobi.

To zagotavlja, da bodo vse podrobnosti na subjektu dobro osvetljene.


Dobra naravna svetloba pričara precejšnjo razliko.

Fotografiji, ki ju prikazuje zgornji kolaž sta nastali s pametnim telefonom Huawei P20 Pro z omogočeno napredno umetno inteligenco.

V času zajema smo imeli srečo, da so oblaki prekrili opoldansko sonce in razbili trdo svetlobo. To nam je omogočilo čudovit posnetek na levi. Za dodatek so mehke sence, ki jih je narisala naravna svetloba, izpostavile podrobnosti v solati in ji s tem dale bolj poln, tridimenzionalen izgled.

Fotografija iz notranjosti na desni strani je bila zajeta kmalu po tem v bližnji veleblagovnici. Medtem ko so barve še vedno živahne, zahvaljujoč napredni umetni inteligenci, pa fotografija izgleda precej ploščato v primerjavi s tisto od zunaj.

2. Manj je več!

Ni potrebno, da je vsak posnetek razburljiv – naj te ne bo strah preprostih reči.

Preprostost je ključ.

Izberi preprosto ozadje s preprostim vzorcem. Saj veš, manj je več! Igraj se s kontrasti.

V kolikor fotografiraš krožnik hrane, bodi pozorna, da je krožnik čist. Obriši majhne drobtine in kapljice, ki bi lahko uničile kompozicijo.

Lahko uporabiš tudi rekvizite, a ne pretiravaj z njimi. Izberi takšne, ki dodajo piko na i zgodbi.

3. Ujemi hrano v najboljšem stanju z najboljšo opremo!

Kakovost hrane ima svojo ceno, zato se prepričaj, da ji tvoj fotoaparat dela uslugo. Zgornja fotografija je zajeta z napravo Huawei P20 Pro in jasno kaže izrazite in žive barve ter boljši fokus na subjektu.


Solata iz zelenega graha.

To je posledica napredne umetne inteligence, ki jo Huawei daje v naprave.

Ko umetna inteligenca na P20 Pro zazna, da ste fotoaparat usmerili v nekaj užitnega, samodejno zazna hrano in prilagodi barve tako, da so zeleni in rdeči odtenki bolj živahni in resnično izstopajo. Rezultat? Lepše fotografije hrane, ki ti prinesejo več všečkov na družbenih omrežjih.

Si že kaj lačna? Ti posnetki hrane so ti gotovo vzbudili tek. No, in tudi ti lahko dosežeš enak učinek pri svojih sledilcih s Huawei P20 in P20 Pro.

Že poznaš ključne lastnosti serije Huawei P20? Spoznaj jih!

  • Napreden sistem kamer zajame več svetlobe, več podrobnosti in več lepote s pomočjo revolucionarne trojne kamere Leica s 5× hibridnim zoomom na modelu Huawei P20 Pro ter dvojno kamero Leica na modelu Huawei P20.
  • Inovativne fotografske zmogljivosti, ki jih nadgrajujeta t.i. Master AI, ki omogoča učinke profesionalne fotografije s pomočjo umetne inteligence, ter Huawei AIS za zmogljivo tehnologijo umirjanja slike.

  • Komajda prisoten rob okoli zaslona ter oblikovanje z osupljivimi barvami, ki jih je navdihnila svetloba. Končna obdelava površine, ki odbija in lomi svetlobo, je osupljiva. Med drugim se svetloba lomi s posebno obdelavo površine z učinkom barvnega preliva, ki jo najdemo tako na modelu Huawei P20 kot tudi na P20 Pro.
  • Vrhunska zmogljivost, ki jo prinašata Kirin 970 z namensko nevronsko procesno enoto (NPU - Neural Processing Unit) ter vmesnik EMUI 8.1, ki temelji na sistemu Android 8.1 za najboljšo in gladko uporabniško izkušnjo.

V globinah morja ali visoko na nebu? Razišči svet čudes z Gal Gadot - novim obrazom serije Huawei P. 

Odpri oči, #SEEMORE in si oglej spodnji VIDEO:

Fotografije: promocijsko gradivo

Še več informacij o novi seriji Huawei P20 najdeš na spletni strani consumer.huawei.com, Facebooku in Youtubu.

Preberi še članek NA TESTU: Navdušil nas je novi Huawei P20 Pro, na katerega prisegajo tudi slovenske instagramerke – Poglej, zakaj!