Kako gledamo na ženske, ki nosijo muslimanska oblačila?

Nedavno smo na Cosmu pripravili anketo, da bi preverili, ali smo Slovenci odprti do drugačnosti, kako gledamo na ženske, ki nosijo muslimanska oblačila in kako doživljamo begunce. Poglej, kaj razkrivajo rezultati ...

Kako gledamo na ženske, ki nosijo muslimanska oblačila? (foto: Profimedia) Profimedia
27. 10. 2016

Rezultati ankete so pokazali, da večina anketirancev še ni imela stika z begunci (61 %), medtem ko je 39 % anketiranih oseb imelo stik z begunci.

Glede nošenja burke je večina anketiranih oseb prepričanih, da je nošenje burke način zatiranja žensk (76%), medtem ko le 24 % anketirancev meni, da gre za svobodno izbiro žensk.

Nina Marin, ki je zaposlena na društvu Odnos, kjer izvajajo program pomoči pri integraciji za osebe z mednarodno zaščito se pri svojem delu srečuje z različnimi ljudmi iz različnih kultur.

Prepričana je, da je zunanji videz in izbor oblačil izbor vsake posameznice, pri čemer nima naglavna ruta nobene veze z zatiranjem.

V času begunske krize se velikokrat pojavlja prepričanje, da begunci predstavljajo grožnjo naši državi.

To je potrdila tudi naša anketa, saj 77% oseb misli, da begunci predstavljajo grožnjo, medtem ko 23% anketirancev verjame, da so begunci pridobitev.

Po odgovorih sodeč lahko sklepamo, da v Sloveniji prevladuje odklonilen odnos do drugih kultur.

In to potrjuje tudi naša anketa. 70 % vprašanih pravi, da Slovenci nismo odprti za sprejemanje drugih kultur, 30 % pa verjame, da smo.

Najbrž bomo potrebovali precej časa, da bomo zmožni sprejemati druge ljudi, gojiti sočutje in graditi odnose na medsebojnem spoštovanju.

Več o tem, kakšen odnos imamo do nošenja ženskih muslimanskih pokrival in kakšne so izkušnje žensk, ki jih nosijo, pa lahko prebereš TUKAJ!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri