Kako divja si v resnici

Vožnja z motorjem ti odpira nov pogled na svet, saj okolico doživiš drugače kot v avtomobilu. Veš, zakaj?

Kako divja si v resnici (foto: BMW Motorrad) BMW Motorrad
30. 4. 2020 | Promocijsko sporočilo

V trenutku, ko dodaš plin z zasukom desnega zapestja, te veter nežno objame, adrenalin ti naježi kožo, ko pelješ mimo travnika, zadišijo cvetlice. Potem pa je tu še občutek lebdenja, ko se mehko potopiš v ovinek in se nagneš skupaj z motorjem, da občutiš sile, ki delujejo na telo. To je čisti užitek in vznemirjenje kot takrat, ko se zaljubiš. Da, in včasih te zmoči tudi dež.

A življenje motoristke je mnogo lepše, če ima pravi motor zase. Poleg tega, da mora biti lep, močan in živahen, sta zanesljivost in varnost tisto, kar zagotavlja srečno razmerje.

Ta občutek vznemirjenja in nadzora nad čisto močjo prinašata dva povsem nova motocikla BMW F 900 R in F 900 XR, ki ju poganja enak motor, a sta si po značaju in videzu precej različna. Tisti z oznako R je namenjen tebi, da sama vzameš vajeti v svoje roke, tisti z oznako XR pa sodi med motorje, ki so namenjeni tudi potovanjem v dvoje. Tako da če je tvoj dragi motorist, vsekakor priporočamo tega, saj se bosta skupaj udobno zapeljala na vsako pot.

Še to! Ne spreglej tega, če si motoristka začetnica: oba sta na voljo tudi v različici z zmogljivostjo A2 s 95 KM.

Drzen, močan in odločen

BMW F 900 R je dinamičen in zmogljiv cestni motocikel brez aerodinamičnega oklepa, ki navduši s čistimi linijami in mišičasto pojavo. Njegova prepoznavna luč se ponaša z najsodobnejšo LED-tehnologijo in je edini v svojem razredu z aktivnimi lučmi. Te delujejo tako, da se prilagajajo vožnji oziroma nagibu in se vklapljajo med vožnjo skozi ovinek. Za majhnim aerodinamičnim ščitnikom se skriva odličen TFT-barvni zaslon, ki ti postreže z različnimi grafičnimi prikazi vseh nujnih podatkov, ki jih potrebuješ med vožnjo. Povezljiv je tudi s pametnim telefonom, prek katerega lahko spremljaš telefonske klice. Lahko si naložiš navigacijo ali si celo predvajaš glasbo, če imaš v čeladi brezžični komunikator.

Posebnost tega atraktivnega roadsterja je tudi ta, da ima zelo prilagodljiv položaj za krmilom. Sedež ima namreč kar šest možnih nastavitev višine. Od vsega 770 mm za tiste s krajšimi nogami do 865 mm višine za tiste najvišje voznike. Se pravi je strah, da z nogami ne bi dosegla tal, povsem odveč.

Svoj karakter razkrije tudi v vožnji, ki je intuitivna in dinamična. Lahko je zelo prijazen in navdušuje s tekočo in lahkotno vožnjo, lahko pa poskrbi, da njegovih 105 'konjev' zarenči bolj odločno. Vse je na dosegu gumba, s katerim si lahko vsak posameznik, naj bo novinec ali izkušen motorist, prilagodi delovanje motorja. Ti različni programi delujejo pod imeni Road – za vsakodnevno rabo, Rain – za takrat, ko dežuje ali je asfalt hladen, ter Dynamic in Dynamic Pro za tiste najbolj izkušene in željne adrenalina.

Elektronska varnostna pomagala vedno poskrbijo za maksimalno varnost.

Brez dvoma je njegov močan adut tudi cena. V osnovni izvedbi bo samo tvoj že za 8.900 evrov. V primeru, da se odločiš za BMW Motorrad financiranje po sistemu 3asy Ride, te stane 104 evrov na mesec.

Idealen za daljša potovanja in vožnjo v dvoje

Brezkompromisna oblika in zmogljivost F 900 XR pomenita, da se vožnja lahko močno zavleče, saj s svojim udobjem kar kliče po odkrivanju novih krajev. V sebi skriva športni karakter, ki je podkrepljen z odličnimi voznimi lastnostmi in močnim motorjem ter avanturistično dušo. Aerodinamična zaščita, pokončen položaj za krmilom in udobje so na ravni velikih potovalnih enduro motociklov.
Zahvaljujoč lahkotni vodljivosti in ravno pravšnjim dimenzijam ter dobri zaščiti pred vremenskimi vplivi, je pripravljen na športne aktivnosti in dolga potovanja kot tudi za vožnjo po mestu.

Tudi tu je BMW posegel po najboljših komponentah in najnovejših tehnologijah. Prilagodljive LED-luči poskrbijo za maksimalno varnost, saj med vožnjo posvetijo v ovinek, vsa elektronska varnostna pomagala pa za to, da je vožnja vedno brezskrbna. Svojo vsestranskost kaže tudi s prilagodljivo višino sedeža od tal. To si lahko nastaviš od 775 do 870 mm od tal, kar pomeni, da lahko v svet potovalnih enduro motociklov vstopiš tudi, če ti je višina sedeža do zdaj delala težave. K temu dodaj še dvostopenjsko nastavitev vetrobranskega stekla in stopalk za noge za voznika in sopotnika in z dragim bosta našla idealno razmerje, da na dolgi vožnji ne bosta utrujena.

Njegova cena je izredno konkurenčna, saj bo tvoj že za 11.590 evrov oziroma za 136 evrov na mesec s sistemom financiranja 3asy Ride.

Ključni poudarki za BMW F 900 R in F 900 XR

Močan motor

105 'konjev' in 92 Nm navora poskrbijo za živahno vožnjo.

Prilagodljivi žarometi

Prvi v svojem razredu prinašata novost, ki poveča varnost med vožnjo v temi. LED-žarometi med nagibom še dodatno posvetijo v ovinek.

Barvni TFT-zaslon

Barvni zaslon ponuja vse informacije, ki jih med vožnjo potrebuješ, lahko pa se poveže tudi s telefonom.

Sistemska varnost

Številne novosti zagotavljajo užitek v vožnji in vzbujajo pomirjujoč občutek. Sistem za nadzor nad zaviranjem (Dynamic Brake Control DBC) in stopenjska nastavitev vlečnega navora motorja zagotavljata večjo varnost v primeru nujnega nenadnega zaviranja in v primeru nenadnega odvzema plina ter tudi pri nenadnem prestavljanju v nižjo prestavo.

Ključ ostane v žepu

Preprost zagon s funkcijo Keyless Ride.

Prilagodljiva višina sedeža

Višina sedeža je pri modelu BMW F 900 XR od 775 do 870 mm, pri modelu BMW F 900 R od 770 do 865 mm.

Vedno v stilu

V bogatem katalogu BMW Motorrad dodatne opreme za motocikle in motoriste najdeš tudi posebno linijo oblačil. Na vožnjo se tako odpravi v slogu in dobro zaščitena, tvoj BMW-motocikel pa lahko opremiš povsem po svojem okusu.

Vse o novem BMW F 900 R in F 900 XR najdeš na www.bmw-motorrad.si.