5 nasvetov za popolno noč čarovnic

Boš priletela na metli ali se boš pripeljala v buči kot Pepelka? Ni pomembno, ali boš lepa dobra čarovnica, grda zlobna čarovnica ali strašna zombi princesa, le nikar ne izpusti zabave na noč čarovnic! In tudi na vse preostale dni okoli te noči, ko praznujejo buče in vsa mogoča druga strašila. S tabo delimo 5 namigov, kako te dni preživeti kar najbolj popolno!

5 nasvetov za popolno noč čarovnic (foto: shutterstock) shutterstock
24. 10. 2018 | Promocijsko sporočilo

1 Izviren kostim 


Bodi izvirna in si za letošnjo noč čarovnic pripravi opravo, kakršne ne bo imel nihče. Zabava se tako začne že z njeno pripravo, nadaljuje pa seveda s pohodom po mestu. Oceni svoje ustvarjalne sposobnosti in ročne spretnosti, nato pobrskaj po spletu, poišči edinstven navdih ter se za eno noč spremeni v karkoli, kar ti bo pričaralo grozljivo nepozabno zabavo.

2 Nepozaben žur


Ali ni to popoln oddih od rutine, od vsakdana?! Sproščeno vzdušje in zabavno druženje sta zagotovljena, zabave pa se tako ali tako dogajajo za vsakim strašnim ovinkom. S prijateljicami izberite tako, ki vam je pisana na kožo − da se boste najbolj naplasale, najbolj nasmejale, najbolj strašile. Seveda jo lahko pripravite tudi doma! Taka bo gotovo najbolje zadovoljila vaše želje!

3 Izrezovanje buče

Seveda ne pozabi na svojo prijateljico bučo! Ko boš ti na zabavi, bo ona strašila okoliške otroke in vse druge mimoidoče. Ob izrezovanju njenega strašnega ali hecnega obraza se boš prav tako lahko noro pozabavala, najbolje pa je, da se tega lotiš kar v družbi prijateljev v kostumih.

 

4 Bučina pojedina

Ko buče ne strašijo in ne lovijo prestrašenih pogledov, pa lahko iz njih seveda pripraviš odlične jesenske jedi, s katerimi na primer pogostiš svojo strašljivo družbo. Bučnih receptov je na pretek! Da se pocrkljate z okusom jeseni in hkrati malo okrepčate in podprete svoje zdravje – buče so za odpornost! Ne izpusti torej niti zabave z njimi niti kakšnega res dobrega obroka iz njih, da si priskrbiš dobro popotnico za zimo. Kajti po prazniku buč in čarovnic prihajajo novi prazniki in zabave − martinovanje, božič, novo leto ... Daj, skuhaj si juhico, da se boš zdrava lahko samo še zabavala. 

5 Udeleži se bučijade

Na bučijado pa te vabi tudi Mercator Šiška skupaj s kmetijo Avšič! Bučijada je tu na vrsti spet v soboto, 27. 10., od 9. do 15. ure. Poskusila boš lahko različne jedi iz buč, če s seboj vzameš kakšnega otroka, pa boš lahko tudi ustvarjala skupaj z njim na otroških delavnicah z Alenko Kolman. Izdelovalo se bo dekorativne izdelke za noč čarovnic in učilo pravilno izrezati bučo.

Ves čas pa je v Mercator Šiški na voljo tudi bogat izbor buč, s katerimi lahko skuhaš tisto slastno krepko juho ali po jesensko okrasiš stanovanje.

P. S. Svojo bučo lahko naročiš celo prek spleta.