JAZZVA vabijo na (pred)novoletni koncert

V torek, 9. decembra, ob 19:30 bomo v Antonovem domu na Viču izvedeli, kaj se je v Jazzvi skuhalo v zadnjem malo več kot letu dni.

JAZZVA (foto: Jure Matoz) Jure Matoz
8. 12. 2014

Obljubljajo nove pesmi, nekaj so jih pripravili prav za to priložnost, pa tudi kakšno staro pesem v novi preobleki. In seveda vse naše svetovne hite! :)

Obeta pa se tudi glasbeno presenečenje!

Vstopnice:

Do dopolnjenega 15. leta je vstop brezplačen.

V predprodaji: 10€ oziroma 8€ (do dopolnjenega 26. leta)

Na dan koncerta: 15€ oziroma 12€ (do dopolnjenega 26. leta)

Predprodaja bo potekala do 8. 12. ob 14.00, na dan koncerta pa bo mogoče vstopnice kupiti v Antonovem domu od 18.30 dalje.

Za nakup vstopnic v pokliči na številko 040 304 084 ali piši na jazzva.info@gmail.com.

Ne poznaš skupine JAZZVA?

Vokalna skupina Jazzva je bila ustanovljena leta 2005. Ustanovni člani, ki so v tistem času prepevali v različnih vrhunskih slovenskih pevskih zborih, so se odločili, da potrebujejo več glasbene svobode in ustvarjalnosti, bolj divje ritme in glasnejši zvok svojih glasov.

In nastala je JAZZVA ...

Umetniško vodstvo skupine je najprej prevzela Andreja Paščinski, od začetka leta 2009 pa skupino vodi in razvija Jasna Žitnik.

Jazzvin repertoar sestavljajo pesmi iz najrazličnejših žanrov; od popa, rocka in jazza do aranžmajev ljudskih pesmi in še mnogo drugega. Tako v svojih vrstah kot tudi izven njih sodelujejo z odličnimi aranžerji, ki več kot uspešno poskrbijo, da vse njihove male nore ideje pridejo med notno črtovje.

Jazzva

Trenutna zasedba ustvarja skupaj od leta 2013. Člani skupine so:

Maša Simčič, sopran
Jasmina Kljajić, mezzosopran
Jasna Žitnik, umetniška vodja
Irena Hozjan
, alt
Anja Hrastovšek, alt
Jon Leskovec, tenor K
lemen Dovjak, bariton
Andrej Perdih, bas
Tadej Pasar, beatboxer

Dosežki:

Jazzva je trikrat zapored osvojila prvo mesto na slovenskem državnem pop-jazz a cappella tekmovanju Sredi zvezd v Žalcu. Prav tako so vsa tri leta dobili nagrado za najboljši vokalni aranžma tekmovanja (zadnji dve leti sta bili to priredbi izpod peresa umetniške vodje skupine Jasne Žitnik).

Spomladi leta 2012 je Jazzva nastopila na mednarodnem a cappella tekmovanju – Internationaler A CAPPELLA Wettbewerb v Leipzigu (Nemčija), v juliju 2012 pa so tekmovali na festivalu Vokal.Total v Gradcu (Avstrija), kjer so za svoj nastop osvojili srebrno priznanje.

Julija 2013 je Jazzva osvojila naslov najboljše vokalne skupine tekmovanja Seghizzi v Gorici (Italija), kjer jih je občinstvo izbralo za najboljšo skupino v pop kategoriji.

Leto kasneje so na istem tekmovanju prejeli prvo nagrado v kategoriji s priredbami pop in jazz skladb, prvo nagrado »Andrea Giorgi« kot skupina z najvišjim točkovanjem v združenih kategorijah druge sekcije (črnske duhovne in gospel skladbe, ljudski program, pop in jazz) in še posebno nagrado kot najboljša komorna skupina tekmovanja. Uvrstili so se tudi na Veliko nagrado tekmovanja.

Julija 2014 so se poleg tekmovanja v Gorici ponovno udeležili tudi festivala Vokal.Total v Gradcu in v kategorijah popa in jazza osvojili srebrni plaketi.

Konec septembra so se odzvali na povabilo festivala Concordia Vocis in nastopili na treh koncertih po Sardiniji. V letu 2015 bodo začeli s snemanjem svoje prve zgoščenke z lastnimi aranžmaji.