Jaz, Batman – predstava o nasilju med mladostniki

"Mladi so fotokopirni stroj, posnemajo odrasle, tudi naše etične in moralne reakcije. Če spregovorimo o nasilju med mladimi, pravzaprav spregovorimo o svetu, kajti mladi sami po sebi niso slabi, so le slika sveta odraslih," je na novinarski konferenci pred premiero krstne izvedbe predstave Jaz, Batman Prešernovega gledališča Kranj poudaril Vinko Möderndorfer, avtor in režiser omenjene predstave.

12. 12. 2013

V Prešernovem gledališču so se v tokratni premierni predstavi lotili zelo aktualne tematike v družbi, to je nasilja med mladostniki, s katerim se srečujejo v vseh vzgojno-izobraževalnih ustanovah, kjer ugotavljajo, da dobiva vedno nove oblike in razsežnosti.

Statistika je zaskrbljujoča, kajti več kot 90 odstotkov tistih, ki izvajajo nasilje nad svojimi vrstniki, doma dnevno doživlja nasilje, štirje od petih otrok, ki so bili tepeni, pa tepejo druge.

V predstavi Jaz, Batman nastopajo igralci Aljoša Ternovšek, Matjaž Višnar, Darja Reichman, Miha Rodman, Borut Veselko, Vesna Pernarčič, Vesna Jevnikar, Vesna Slapar in Peter Musevski, scenograf je Jože Logar, kostumograf Alan Hranitelj, avtor glasbe pa Bojan Jurjevčič – Jurki.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri