Javni poziv: Odpri SRCe in pomagaj otrokom!

3. septembra pragove osnovnih in srednji šol prestopa več kot 200.000 mladih, željnih novih znanj in izkušenj, na žalost pa jih vse preveč prihaja iz družin, v katerih prvi šolski dan ne pomeni veselja, ampak skrb, kako napolniti šolsko torbo in zbrati vse, kar bo šolar potreboval za novo šolsko leto.

Javni poziv: Odpri SRCe in pomagaj otrokom! (foto: shutterstock) shutterstock
24. 8. 2012

V Študentski svetovalnici so zato prepričani, da se ti v kakem kotu doma zagotovo še valja čisto spodobna šolska torba, tvoja lastna ali last tvoje nečakinje. Prav tako verjamejo, da se v skritih kotih domačih predalov vedno najde kakšen lep, prazen zvezek, paket barvic ali morebiti voščenk. Še več, verjamejo tudi, da si se pripravljena odreči kakšni kavi in celo kupiti šolsko potrebščino ali dve ter jo podariti tistim, ki jim bo še kako prav prišla.

Študentska svetovalnica v sodelovanju z Rdečim križem Ljubljana namreč pričenja s tedensko akcijo zbiranja šolskih potrebščin in šolskih torb.

Veseli bodo; zvezkov, barvic, beležk, puščic, temper, risalnih blokov, šolskih torb ... skratka vsega, kar si še ne tako dolgo nazaj tudi sama nosila v šolo.

Morebitne odvečne potrebščine lahko oddaš med ponedeljkom, 27. 8. in petkom, 31. 8. od 9.00 do 18.00 (v petek do 15.00) v Študentski hiši SRCe, na Židovski stezi 6 v Ljubljani. Vse zbrane stvari bodo ob koncu akcije predali sodelavcem Rdečega križa, ki bodo poskrbeli, da pridejo v prave roke.

Ekipe Študentske svetovalnice, Študentske hiše SRCe in Rdečega križa Ljubljana so nenazadnje še prepričani, da študentje lahko stopimo skupaj in z majhnimi prispevki sestavimo veliko zgodbo.

V naprej hvala vsem!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri