Izšle so Najlepše pravljice priljubljenega Jorgeja Bucaya

Argentinec Jorge Bucay, pisatelj in psihoterapevt, je zelo poseben in prisrčen mož, ki poskuša živeti tako, kakor svetuje v knjigah in na predavanjih. Pred "pravljičnimi" 7 leti je obiskal Slovenijo in od tedaj ima zvesti krog bralcev, ki se nenehno povečuje.

Izšle so Najlepše pravljice priljubljenega Jorgeja Bucaya (foto: Promocijsko gradivo) Promocijsko gradivo
26. 1. 2019 | Promocijsko sporočilo

Pri Mladinski knjigi je izšla najnovejša knjiga Jorgeja Bucaya, Najlepše pravljice, da se bolje spoznamo, ki prinaša osem klasičnih pravljic (Grdi raček, Pepelka, Leteči slonček, Rdeča kapica, Eros in Psiha, Piskač iz Hamelina, Trnuljčica, Zgodba o Adamu in Evi) v Bucayevi preobleki – z njegovim ekskluzivnim nagovorom slovenskim bralcem:

»Težko z besedami izrazim, kakšno veselje me navdaja, ko sedam k pisanju uvoda za slovensko izdajo svoje knjige Najlepše pravljice, da bi se bolje spoznali. In ta občutek ne izvira samo iz počaščenosti, da svoje besede vidim v vašem jeziku, temveč tudi in predvsem iz ponosa ob védenju, da bodo moja razmišljanja (včasih bistroumna, včasih nekoliko manj) prispela v tako oddaljene roke, kot so roke mojih slovenskih prijateljev in bralcev.«

Pri Mladinski knjigi so sicer izdali že deset njegovih knjig in vse so velike uspešnice: Ti povem zgodbo?, Ljubiti z odprtimi očmi, Zgodbe za razmislek, Ti povem še eno zgodbo?, To ni žalostna zgodba, štiri knjige v zbirki Kažipoti (Pot samoodvisnosti, Pot srečanja, Pot solza, Pot sreče) in Želim si.

V knjigi Najlepše pravljice, da se bolje spoznamo se v vsakem poglavju posveti eni zgodbi in naredi kratek uvod.

Na tak način nas postavi v kontekst pravljice ter po potrebi predstavi njen izvor in avtorje. Po pravljici, ki jo pove s svojimi besedami, sledi kratka predstavitev običajnega nauka zgodbe, torej sporočila, ki izhaja iz zapleta in zgleda, ki ga tradicionalno pripisujejo pravljici – objektu analize. Poglavje sklene z bolj ali manj drznim branjem in reinterpretacijo zgodbe po lastnem preudarku in digresijah. Ta del se v vsakem poglavju imenuje Druga vrata in se tako jasno navezuje na njegovo prizadevanje, da se mu pridružimo in v čarobnost pravljice vstopimo od drugod.

To pomlad sicer pričakujemo izid tudi drugega dela omenjene knjige, še sedem klasičnih pravljic v Bucayevi preobleki z naslovom Še več najlepših pravljic, da se bolje spoznamo.

Knjigo lahko kupiš v vseh knjigarnah Mladinske knjige ali jo naročiš TUKAJ.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri