Izšla je težko pričakovana slovenska verzija romana Prešuštvo

To ni samo zgodba o spolnosti in prešuštvu, tako kot je pri enem izmed najboljših latinskoameriških pisateljev že znano, ima zgodba še mnogo globji pomen.

4. 2. 2015

Slovenski prevod je doživela še ena uspešnica večkrat nagrajenega brazilskega pisatelja, Paula Coelha.

Prešuštvo (Adultery) se zopet dotika družbene teme, ki nas vodi do samospoznanja, tokrat je to prešuštvo.

Knjiga je bila v originalu izdana v Coelhovem materinem jeziku – Portugalščini, 10. aprila 2014. Avgusta ji je sledila angleška verzija, zdaj pa so pri založbi Učila International izdali še težko pričakovano slovensko verzijo.

O zgodbi

Linda misli, da je srečna, saj ji v življenju nič ne manjka. Ima moža, dva ljubka otroka in povrhu vsega še dovolj denarja, da ji sploh ne bi bilo treba hoditi v službo, ki pa jo vseeno ima in je obetavna novinarka pri enemu od pomembnih časopisov v Ženevi.

Le česa bi si lahko želela?Knjiga

A nekega jutra nenadoma spozna, da je življenje v zakonu ne izpopolnjuje, v njem spregleda monotonost, vsakdanje razdajanje za druge in kazanje vesele maske svetu okrog sebe. Rešitev skuša najti na tečajih joge, pri psihologih in psihiatrih, toda nikjer ne dobi tega, kar išče. Vsako jutro, ko odpre oči občuti, kot da bi jih ponovno zaprla.

Prijatelji ji predlagajo meditacijo, a Linda ve, da si želi in zasluži več: izziv. Vznemirjenje, izpopolnitev, SREČO. Tako se prepusti toku življenja, ki ji na pot nepričakovano prinese ljubezen iz mladosti. A med raziskovanjem globin svoje duše v njej poleg svetle plati odkrije tudi temno ...

"Propulzivno .... prepričljiva zgodba eksistencialnega strahu, zakonskega izdajstva in spolnega greha."

O avtorju

Coelho je eden izmed najbolj vplivnih sodobnih pisateljev, zagotovo pa eden izmed boljših latinskoameriških pisateljev. V Braziliji rojeni pisatelj se redno dotika družbeno perečih tem, v svojih romanih pa pokriva najrazličnejše vsebinske tematike, ki se odvijajo po celotnem svetu.

Tako je slovenskim bralcem v spominu ostala knjiga Veronika se odloči umreti, ki se odvija v Ljubljani. Avtor številnih uspešnic kot so Alkimist, Enajst minut, Brida, Zahir ...je prejel že številne mednarodne nagrade, njegova dela so prevedena v kar 80 jezikov, do sedaj pa je bilo prodano že več kot 165 milijonov izvodov v kar 170 državah po svetu.