Iščemo dobrotnike študentske odprave Uganda 2013

Ugando, ekvatorialno državo v centralni Afriki, zaradi njene naravne lepote in edinstvenosti pogosto imenujejo biser Afrike.

12. 6. 2013

V tem čudovitem okolju pa so njeni domačini pogosto prikrajšani za to, kar se nam zdi samoumevno – osnovno zdravstveno oskrbo. Zaradi pomanjkanja zdravstvenega osebja in samoplačevanja zdravil in posegov je dostop do ustrezne zdravstvene oskrbe omogočen manj kot polovici prebivalstva.

Namen odprave, ki jo sestavljamo štirje absolventi medicine in študentka dentalne medicine, je zagotoviti osnovno zdravstveno oskrbo domačinom v vasi Bufuka ob jezeru Bunyoni na jugozahodu Ugande.

Odprava deluje pod okriljem Sekcije za tropsko medicino Medicinske fakultete v Ljubljani, podpirata pa jo Medicinska fakulteta v Ljubljani in Ministrstvo za zdravje. Ker je izvedba odprave povsem odvisna od dobrodelnih prispevkov donatorjev, bodo veseli vsakršne, tudi najmanjše pomoči.

Pomagaš lahko tako, da pošlješ SMS z vsebino Uganda2013 na številko 1919 in daruješ 1€ (samo za uporabnike Simobila in Mobitela).

Sredstva bodo porabljena izključno v zdravstveno humanitarne namene in izdatke povezane z organizacijo odprave, porabo le-teh pa nadzira Medicinska fakulteta.

Želiš še dodatno pomagati? Dobrodelne prispevke je mogoče nakazati na transakcijski račun: UNIVERZA V LJUBLJANI, MEDICINSKA FAKULTETA, Vrazov trg 2, 1000 Ljubljana. TRR: SI56 0110 0603 0708 380, SKLIC: 250526-11, Namen: UGANDA AVGUST-OKTOBER 2013, ID za DDV: SI 44752385.

Želiš izvedeti še več? Obišči njihovo internetno stran www.uganda2013.si ali jih poišči na facebook.com/uganda2013

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri