Instagram je uvedel veliko spremembo! In nikomur ni všeč

Instagram se je odločil za popolno spremembo ikone in po prvih odzivih na spletu je všeč le redkokomu. 

Instagram je uvedel veliko spremembo! In nikomur ni všeč (foto: Instagram Printscreen) Instagram Printscreen
12. 5. 2016

Dobre stare Instagram ikone ni več!

Instagram stara ikona

Stara ikona Instagrama

Fantastično retro kamero, ki je do zdaj predstavljala Instagram, si vtisni globoko v spomin, kajti - ni je več! Po petih letih te čudovite aplikacije, ki je osvojila svet, in popolnoma predrugačila družbena omrežja in marsikaj v naši družbi, so se pri Instagramu odločili, da popolnoma spremenijo ikono. Instagram jo je zamenjal s povsem preprosto, enoplastno in živopisano ikono.

Instagram nova ikona

Nova ikona Instagrama

"Imamo nov videz! Danes smo predstavili posodobljeno ikono in dizajn aplikacije Instagram, ki so jo navdahnile vaše objave. Instagram je zelo napredoval v zadnjih petih letih od mesta, kjer se delijo fotografije do toliko širše uporabe - globalne skupnosti, znotraj katere se objavi več kot 80 milijonov fotografij in videovsebin vsak dan," so zapisali pri Instagramu.

Prvi odzivi so slabi

Žal, ali pa na srečo (tudi nam je bila namreč prejšnja ikona neprimerno bolj všeč),  je nov dizajn pri uporabnikih Instagrama naletel na slab odziv. "Vpeljite nazaj staro ikono," "Bolj mi je bila všeč stara,""Resnično mi ni všeč, kot bi jo narisal triletnik," so komentarji le nekateri izmed številnih uporabnikov in ljubiteljev Instagrama, ki nove ikone v splošnem niso dobro sprejeli. 

"Kaj točno vam je na novi ikoni všeč?"

Eden izmed uporabnikov (jeffwithag), sicer oblikovalec, je takole opisal svoj pogled na novo ikono:

"Oprostite, ampak ne morem si pomagati, da ne bi omenil, kako osupel sem nad še eno slabo prenovo znamke. /.../ Ne vem točno, kaj vam je pri tej ikoni všeč. Res je lepih barv in preprosta, kar je sicer preverjena formula, ampak mislim, da nima nobene globine in ničesar ne pove. Običajno se ne oglašam s komentarji, ampak sem oblikovalec in obožujem Instagram in vedno sem mislil, da ima Instagram eno najboljših ikon izmed vseh aplikacij. Zdaj pa je popolnoma izbrisana - sprememba ni le blaga, ampak je ikona popolnoma spremenjena."

Uf, se strinjamo. Pa ti? Kako ti je všeč nova ikona? Je morda tebe prepričala? 

Pri Instagramu so sicer spremenili tudi sam dizajn strani, ozadje je zdaj belo. Kako je videti, si oglej tukaj.

Sanja Macur

Preberi še, kako presunljiva preizkušnja je za pevko Manuello, ki nas bo letos zastopala na Evroviziji. Manuella je med pogovorom z Zvezdano Mlakar na RTV Slovenija bridko zajokala.

Oglej si še najbolj seksi tipčke letošnje Evrovizije.