"Imam nenavaden občutek, da izgubljam nadzor. Tega nisem vajen, a se ne upiram."

Medtem ko preživljaš dneve doma v izolaciji, je luč sveta ugledala knjiga z naslovom V času epidemije, ki nudi odličen vpogled v celotno situacijo in prihodnost, ki nas čaka po koncu globalne pandemije koronavirusa.

"Imam nenavaden občutek, da izgubljam nadzor. Tega nisem vajen, a se ne upiram." (foto: Promocijsko gradivo) Promocijsko gradivo
26. 4. 2020

"Epidemija koronavirusa je postala največja zdravstvena kriza našega časa. Ni ne prva ne zadnja, in morda niti ne najstrašnejša. Verjetno ne bo povzročila več žrtev kot številne druge, vendar si je že v prvih treh mesecih zagotovila rekord: še noben nov virus se ni razširil po svetu tako hitro," piše Paolo Giordano v svoji knjigi z naslovom V času epidemije.

V času, ko nas večina ljudi čepi med štirimi stenami in nemočno opazuje, kako države druga za drugo klecajo pred epidemijo virusa SARS-CoV-2, se italijanski pisatelj in fizik Paolo Giordano (avtor romanov Samotnost praštevil, Človeško telo, Črnina in srebro) sprašuje, kakšne bi utegnile biti njene posledice za našo družbo, ne le za okužene, ampak za celotno družbo.

Avtor v jasnem in razumljivem jeziku pojasni delovanje virusa, začetek epidemije, razloge za karanteno in prihodnost, ki nas čaka.

"Lahko si dopovedujemo, da je covid-19 le osamljen primer, nesreča ali šiba božja, lahko vpijemo, da so za vse krivi oni. Kakor hočemo. Ali pa se potrudimo in v epidemiji najdemo kakšen smisel, poskušamo bolje izkoristiti ta čas in ga posvetimo razmišljanju, ki ga v običajnih okoliščinah nismo vajeni: kako smo se znašli tukaj in kako bomo šli naprej. Štejmo dneve, da pridemo do srčne modrosti. Ne dovolimo, da bi bilo vse to trpljenje zaman."

– Paolo Giordano

Svoj izvod si lahko naročiš preko spletne strani emka.si.