Ideje za tri čudovite jesenske gorske podvige

Teja Komel je slovenska vplivnica, ki jo prepoznamo po čudovitih fotografijah tako slovenskih kot evropskih vrhov, občasno pa na njen Instagram profil “zaide” tudi kakšen lep morski motiv.

Ideje za tri čudovite jesenske gorske podvige (foto: promocijska fotografija) promocijska fotografija
30. 9. 2022 | Promocijsko sporočilo

V gore je začela hoditi relativno pozno in nekako po naključju, pove in doda: "Tekom študentskih let sva se z eno najboljših prijateljic, deloma iz dolgčasa in deloma iz radovednosti, odpravili na Krn. Tisti dan res nisva ujeli ne lepega vremena ne lepih razgledov, naju je pa celotna izkušnja pritegnila do te mere, da se obe od takrat redno vračava v gore. Takoj za tem se je hobiju pridružila še druga najboljša prijateljica in tako so hribi postali del mojega vsakdana."

V gorah najde mir in tudi prostor za osebni napredek

V gorah jo najbolj navdušuje spremljajoči občutek notranjega miru, ki ga tam najde nekaj podobnega pa pravi, da občuti povsod, kjer se lahko umakne od mestnega vrveža. A kljub temu, da v hribih išče predvsem mir, pot tja ni vedno umirjena. Pravi, da je tekmovalna, zato redno meri čas hoje in opravljeno "višinsko razliko in nato primerja svoj napredek. Pri tem ji na pomoč priskoči pametna ura Samsung Galaxy Watch5, ki poleg merjenja korakov, kilometrov in višine spremlja tudi njen srčni ritem, vsebnost kisika v krvi in druge biološke funkcije, ter jo opozori, če med hojo ali plezanjem pretirava.

"Med funkcijami ure se mi zdi zelo koristna, predvsem z vidika varnosti v gorah, tudi možnost uporabe zemljevidov in sledenja lokaciji. Sicer pa sem opazila, da sem s to uro na roki veliko bolj zagnana za doseganje dobrih rezulatov in opravljanje kakovostnih treningov. To se mi zdi definitivno velika prednost saj posledično name učinkuje kot odlični motivator, obenem pa lahko tudi učinkovito spremljam svoj napredek."

Do boljšega zdravja in počutja z uro

Pametna ura Samsung Galaxy Watch5 je opremljena z edinstvenim senzorjem Samsung BioActive, ki poganja naslednjo dobo digitalnega spremljanja zdravja. BioActive Sensor, ki je bil prvič predstavljen v seriji Galaxy Watch4, uporablja en sam edinstven čip, ki združuje tri zmogljive zdravstvene senzorje – optični srčni utrip, električni srčni signal in bioelektrično impedančno analizo telesne sestave – za zagotavljanje obsežnih odčitkov, ki vključujejo srčni utrip, raven kisika v krvi in ​​celo raven stresa. Poleg tega lahko uporabniki s spremljanjem krvnega tlaka in EKG-ja neposredno na zapestju pridobijo boljše razumevanje zdravja svojega srca. 

S povečano površino in bolj neposrednim stikom z zapestjem Galaxy Watch5 zdaj spremlja zdravstvene meritve s še večjo natančnostjo kot predhodnica Galaxy Watch4. Zmogljiv senzor 3-v-1 BioActive deluje v kombinaciji z drugimi senzorji serije Galaxy Watch5, vključno z na novo predstavljenim senzorjem temperature. Ta senzor uporablja infrardečo tehnologijo za bolj natančne odčitke, tudi v primeru, ko se  temperatura okolice spremeni. 

Za varno hojo v hribe je pomemben tudi kakovosten počitek

Teja je tudi to poletje preživela v hribih. Julija je obiskala Švico, ki je bila dolgo na listi njenih želja. Nekaj dni je posvetila izključno plezanju, sicer pa sta s prijateljico obiskali številne znamenite vrhove. Za podaljšan vikend pa se je odpravila v njej tako ljube Dolomite. Na vprašanje, ali se ji zdi gorništvo nevarno, odgovarja, da se mora vsak, ki se odpravi v hribe zavedati, da je to okolje, ki zahteva veliko mero strahospoštovanja, previdnosti in v katerem ni prostora za človeško aroganco ter precenjevanje svojih sposobnosti. "Sama svojo varnost zagotavljam s primerno opremo in s postopnim nadgrajevanjem zahtevnosti svojih vzponov. Ključno se mi zdi tudi izobraževanje. Velja pa poudariti, da se nesreče včasih preprosto zgodijo tudi najbolj izkušenim in pripravljenim osebam."

K pripravi na zahtevnejše vzpone sodi tudi primeren počitek. In tudi pri tem Teji pomaga nova Galaxy Watch5 pametna ura. Nudi namreč razumevanje vzorcev spanja prek rezultatov spanja, ki spremljajo faze spanja, skupaj z zaznavanjem smrčanja in ravnjo kisika v krvi. S tem lahko dosežemo izboljšanje spalnih navad z naprednimi nasveti za boljše spanje, ki nudijo prilagojen enomesečni vodeni program. 

Tudi lep modni dodatek in osebni asistent

Teja uro veliko uporablja tudi izven športnih aktivnosti saj jo poleg res lepega dizajna navdušujejo tudi številne koristne funkcije. Predvsem ji je všeč povezljivost s telefonom in kaj vse omogočata v paru. Poleg analize spanca pa je Teji tudi zelo všeč opomnik, kdaj predolgo sediš v enakem položaju. Pravi, da bi uro Galaxy Watch5 priporočila vsem, ki želijo dobro zasnovano kombinacijo med pametno uro za vsakdan in uro, ki bo učinkovito spremljala njihovo športne aktivnosti.  

Katere tri izlete pa Teja svetuje za to jesen?

"Na misel mi pridejo dolina Triglavskih jezer (možno je narediti zelo lepo in daljšo krožno turo), Viš, gora tik ob meji z Italijo, ki prinaša nekoliko zahtevnejši vzpon, ki pa je nagrajen s čudovitimi razgledi. Za lažjo pot pa priporoča greben Košute z bonusom odličnih štrukljev na Kofcah. Pri izbiri so odločilne predvsem vremenske razmere, lepi razgledi pa so zagotovljeni povsod."

Ob koncu doda še, da vsem želi veliko užitkov v aktivnosti, ki vas navdušuje tako, kot njo navdušujejo hribi in pravi, da ne smemo pozabiti paziti nase, na sočloveka in tudi na naravo.

Ura, ki jo nosi Teja Komel je na voljo v posebni ponudbi

Samsung je za vse ljubitelje pametnih naprav in tehnoloških inovacij med 12. septembrom in 16. oktobrom 2022 pripravil odlično ponudbo, ki je ne gre spregledati. Ob nakupu zložljivega pametnega telefona Galaxy Z Fold4 ali Galaxy Z Flip4 sedaj prejmete prav posebno darilo - novo pametno uro Galaxy Watch5! Več informacij o tej izjemni ponudbi je na voljo tukaj