Idealni scenarij: Kaj početi na lep poletni dan?

Ker je na lep poletni dan prav vse boljše kot cele dneve ležati zgolj doma na kavču, preveri, če ti bomo v nadaljevanju morda dali kakšno dobro idejo za to, kam jo lahko (še danes) mahneš.

Idealni scenarij: Kaj početi na lep poletni dan? (foto: shutterstock) shutterstock
28. 7. 2012

Kino – vedno dobra izbira

Obisk ohlajenih kinodvoran je vedno dobra izbira za dolgočasno poletno popoldne. Skoraj vsa večja slovenska mesta imajo svoje velike filmske 'koloseje in amfiteatre' z dodatno ponudbo. Tako se lahko že ob treh, štirih popoldne lepo namestiš v udobne stole, piješ mrzlo pijačo in si pogledaš kakšen zares dober film.

Poležavanje v parku

Če si se naveličala domačega kavča, lahko svoje pregreto telo premakneš v senco in na travnik katerega od mestnih parkov. V Ljubljani je vedno prijetno v Tivoliju, lepo senco ima tudi Mostec, čudovito se je zlekniti pod kakšno vrbo ob Ljubljanici v Trnovskem pristanu, hladneje je tudi na Golovcu in Ljubljanskem gradu. Mariborčani imajo pravi zaklad s senco na Pohorju.

Skoči v bazen

Seveda, vedno je na voljo odrešitev v bazenu. Sicer je v vročini na bazenih velika gneča, saj tam osvežitev iščejo tako domačini kot turisti, a vseeno, za nekaj prijetnih zamahov v vodi je vredno stisniti zobe in pozabiti na gnečo. Morda samo namig – izberi bolj klasične, stare bazene brez animacije, saj je tam gneča vedno manjša kot v modernih vodnih parkih.

Boj z vodnimi baloni

Vodni baloni in vodne pištolice so vedno dobra zamisel za res vroč dan. Pojdi na vrt ali blokovsko dvorišče in pripravi pravi boj med otroki in odraslimi, lahko se igraš s prijatelji, sosedi, zmočiš moža, psa ... Osvežitev bo neverjetna in zelo zabavna.

Zaidi v muzej

Ali sploh veš, koliko zanimivih muzejev skrivata Ljubljana in Maribor, pa Celje, Koper, Kranj ... Namig – v Mariboru bodo konec julija pripravili razstavo dveh pomembnih instalacij ameriške umetnice Yoko Ono. Do konca julija pa si lahko v ljubljanskem Etnografskem muzeju ogledaš fotografsko razstavo poljske umetnice Katarzyne Majak Moč žensk: Čarovnice, zdravilke, duhovne učiteljice.

Vožnja z avtom

Sicer vemo, da je bencin drag in avtomobili onesnažujejo okolje, a priznaj – se še spomniš, kako prijetno se je voziti v ohlajenem avtomobilu in poslušati glasno navito glasbo? Pojdi s prijatelji en krog, poslušaj glasbo in uživaj noro mladost. S seboj vzemi še osvežilno pijačo, in če najdeš kotiček v senci, si privošči piknik.

Zumba v klimi

Torej – v peklenski vročini te že misel na premikanje utrudi in oznoji. A vsa večja mesta, posebno Ljubljana, imajo tudi ob nedeljah na voljo kar nekaj tečajev aerobike, zumbe, pilatesa, joge ... v lepo ohlajenih prostorih. Malo poklikaj, zapakiraj torbo in jo mahni na rekreacijo. Če se že znojiš, se preznoji vsaj z dobrim namenom.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri