Idealen film za ženski večer? Francozinje!

Decembrski čas je idealen tudi zato, da se končno spet dobite s puncami in preživite večer po svoje. Komedija Francozinje (Sous les jupes des filles) z vrhunsko zasedbo je kot naročena za začetek ženskega večera. 

Idealen film za ženski večer? Francozinje! (foto: Karantanija cinemas) Karantanija cinemas
19. 12. 2014

Gre za težko pričakovano žgečkljivo komedijo o enajstih neustrašnih Parižankah. Tekom 28 dni, kolikor traja povprečni menstrualni cikel, spremljamo življenja protagonistk, ki so tako spremenljiva in nepredvidljiva kot pomladno vreme v Parizu.

In kdo so Francozinje?

Ysis – Géraldine Nakache: 27. Ysis je opustila sanje o plesni karieri, da lahko vzgaja svoje štiri sinove (njen mož zasluži dovolj denarja, da jih finančno podpira). Je ljubeča mati in vdana žena, vendar pa je ogenj, ki je nekoč gorel v njej, začel zamirati. Ysis se je znašla na križišču in samo ona se lahko odloči po kateri poti bo nadaljevala.

Isis

Agathe – Laetitia Casta: 27. Agathe gradi kariero obetavne mlade odvetnice. Čeprav je zelo lepa, jo nenehno mučijo dvomi o vsem, predvsem o sebi. Je zelo čustvena oseba, ki ima tendenco, da slednje kaže tudi navzven. Obenem pa je tudi odločna in iskrena. Je paradoks na dveh nogah. Ni treba pretirano poudarjati, da ima za seboj kar nekaj katastrofalnih razmerij z nasprotnim spolom.

Agathe

Rose – Vanessa Paradis: 40. Rose je poslovna ženska. Zelo lepa, zelo elegantna ... lahko bi rekli, da je zelo vse. Je edina ženska na svetu, ki je videti sveže, takoj ko se zbudi. Je tista ženska, kateri vsi zavidajo in si želijo, da bi bili ona ... vendar ...!

Rose

Jo – Audrey Dana: 34. Jo je po poklicu govorni terapevt. Je privlačna ženska z močnim karakterjem, vendar je povsem pod vplivom lastnih hormonov. Prva dva tedna menstrualnega cikla je ena oseba, druga dva tedna pa je povsem drugačna. Da bi uživala v aktivnem spolnem življenju in se izognila ukvarjanju z moškim, ki je ne bi razumel, lovi poročene moške. Videti je preprosto ... na papirju.

Jo

Fanny – Julie Ferrier: 38. Fanny je voznica avtobusa, ki je poročena z voznikom avtobusa. Njeno življenje je sila dolgočasno, ima pa veliko zelo čudnih navad. Je zelo zadrta. Po bližnjem in bolečem srečanju z ulično svetilko, se njeno življenje spremeni za vedno.

Fanny

Sam – Sylvie Testud: 43. Sam je izjemno drobna in suhcena ženska. Je ginekologinja, feministka in pristašica rock'n'roll načina življenja. Ne more pa spati sama. Na smrt se boji vsega ... Kako bo torej reagirala, ko bo prava nevarnosti potrkala na njena vrata?

Sam

Lili – Isabelle Adjani: 49. Lili in Sam sta sestri. Lili je oblikovalka ženskega spodnjega perila in je prava fatalka. Sicer je poročena, a je možu nezvesta, saj slednji večino časa preživi v tujini, zato Lili nima pomislekov glede varanja. Ima dva otroka: 6-letnega sina in 16-letno hčerko, ki se razvija v žensko. Zato se Lili počuti staro in tega nikakor ne more sprejeti. Saj je stara že skoraj 50!

Lili

Ines – Marina Hands: 40. Ines trpi za izjemno močno kratkovidnostjo. Dela kot Lilijina tajnica. Neizmerno uživa v zadovoljevanju vseh potreb svojega moža in njunih ljubih otrok (4-letni sin in 12-letna deklica). Živi v zamegljenem svetu, kjer se na prvi pogled vse zdi popolno. Resničnost pa je povsem drugačna ... Ji bo očesna operacija pomagala, da bo odprla oči in videla realni svet?

Ines

Sophie – Audrey Fleurot: 37. Sophie je poročena mati dveh otrok. Tudi ona je oblikovalka spodnjega perila (dela za Lili). Je neprijazna in nesramna, kot bi jo nekaj v notranjosti razžiralo.

Sophie

Adeline – Alice Belaidi: 24. Je Rosina osebna pomočnica na preizkusni dobi. Zasvojena je s svojim mobilnim telefonom in družbenimi omrežji. Ima močno osebnost, a je vseeno plaha. Ima pa tudi veliko družinsko skrivnost.

Adeline

Marie – Alice Taglioni: 34. Marie je lastnica agencije za varuške. Je lezbijka in prava lomilka ženskih src.

Marie

Oglej si še napovednik, nato pa hitro pokliči prijateljice ;)

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri