Hudo! TO je najlepša destinacija za izlet ta hip (po mnenju uredništva)!

Če je še nisi obiskala, ti svetujemo, da to čimprej storiš! 😍 Kaj ni ta kotiček sveta preprosto bo-žan-ski? 😍

Hudo! TO je najlepša destinacija za izlet ta hip (po mnenju uredništva)! (foto: Promocijsko gradivo) Promocijsko gradivo
7. 10. 2020

Ravno iščeš idejo za kratek (vikend) pobeg? Potem ti sporočamo, da smo punce na Cosmo uredništu v tem trenutku Nemčijo umestile med najlepše kotičke na svetu. Res je čudovita!

Njene naravne lepote lahko občudujemo na vseh koncih države, najbolj pa v 16 nacionalnih parkih, 104 naravnih parkih ali 16 Unescovih biosfernih rezervatih.

Sprehodi po plaži, razgledi na gore, jezerske krajine in gozdovi, ki jim ni videti konca ...

Počitniška dežela Nemčija ponuja vse to in še veliko več. Nemčija ima raznoliko naravo, v kateri domujejo redke rastlinske in živalske vrste ter impresivne naravne krajine. Skoraj 50 % države predstavljajo rezervati za divje živali, skoraj tretjino države pa pokrivajo gozdovi.

Ljubitelji aktivnosti na prostem bodo navdušeni nad številnimi gorami, od katerih je 23 vrhov višjih od 2500 metrov. Ljubitelji vode se lahko naplavajo v enem od 30.000 jezer ali eni od več kot 800 rek ali pa poiščejo svoj kotiček na 2600 km dolgi nemški obali.

Prav tako pa počitniška dežela ponuja več kot 70.000 kilometrov kolesarskih poti in v krošnjah dreves, gorah, ob vodi, skozi vinograde ali pa vzdolž najlepših obrežij 200.000 km pohodniških poti.

V Nemčiji se najde nekaj za vsakogar.

Porurje obiskovalcem ponuja široko paleto možnosti za preživljanje počitnic

Tu najdemo vse - od čudovite narave in pisanih mest do razgibanih kolesarskih poti. RuhrtalRadweg je s 240 kilometri ena najbolj razgibanih in priljubljenih nemških kolesarskih poti ob reki. Nekdanje vlečne poti, po katerih so konji vlekli ladje po Ruhru, omogočajo kolesarjenje neposredno ob reki.

Pot vodi skozi čudovito naravno krajino Sauerlanda in kulturno metropolo Ruhr, mimo srednjeveških gradov, slikovitih starih mest, vznemirljivih muzejev in impresivnih industrijskih spomenikov. Zgodovinski parni vlak ter izleti s čolnom ali kanujem še dodatno popestrijo dogajanje.

Najsibo v ospredju adrenalinsko doživetje ali čudovita narava – počitniška dežela Nemčija je s svojo raznolikostjo popolna turistična destinacija za vsakogar.

Fotografije: Jens Wegener, Günter Standl, Dennis Stratmann