Hrvaška bo ponovno glavna izbira slovenskih turistov!

To poletje bo Hrvaška ponovno glavna izbira slovenskih turistov. Istra je kot kaže najbolj popularna regija, in sicer mesti Umag in Poreč. Tretje mesto je zasedel kraljevski London, ki kljub slabem vremenu vabi slovenske popotnike.

Hrvaška bo ponovno glavna izbira slovenskih turistov! (foto: profimedia) profimedia
1. 7. 2014

To poletje bo Hrvaška ponovno glavna izbira slovenskih turistov. Istra je kot kaže najbolj popularna regija, in sicer mesti Umag in Poreč. Tretje mesto je zasedel kraljevski London, ki kljub slabem vremenu vabi slovenske popotnike.

Še nekaj hrvaških destinacij kot so: Dubrovnik, Mali Lošinj, Zadar, Rabac, Rovinj bodo preplavili Slovenci, in sicer v obdobju med julijem-septembrom. Najdražji med Top 10 je deževni London, s povprečno ceno 209,44 € za bivanje v standardni dvoposteljni sobi, medtem ko je Zadar najugodnejša poletna destinacija s povprečno ceno 107,22 €.

Med najbolj priljubljenimi domačimi destinacijami, ki so jih slovenski turisti iskali za poletje 2014 je Portorož s povprečno ceno 184, 56 € za nočitev v hotelski sobi. Sosednji Koper je bil najmanj privlačen za preživljanje počitnic na slovenski obali, mogoče le zato ker je cena za hotelsko sobo v povprečju 136,08 €. Od kontinentalnih mest sta se najdla edino Bled in Bohinj, kot alternativa za pobeg od poletnih vročin.

Kdo zapravi največ za poletne počitnice?

Povprečni znesek, ki ga slovenski turist nameni za bivanje v standardni dvoposteljni sobi za poletne mesece (julij in avgust) je 116,65€ za nočitev. Prav tako slovenski popotniki rezervirajo svojo hotelsko sobo, v povpreču 3 meseca vnaprej za povprečno obdobje 8,87 dni.Največi proračun, ki ga namenijo za bivanje v hotelski sobi imajo Norvežani, in sicer 152,12 €, medtem ko Poljaki v povprečju zapravijo 73,88 €.

Pri primerjavi najdražjih in najcenejših poletnih destinacij je moč opaziti, da je Velden v sosednji Avstriji zasedel titulo najdražjega mesta. Za nočitev na priljubljenem Vrbskem jezeru je v povprečju potrebno odšteti 314,33 €. Indija prednjači po številu najceneših hotelskih namestitev, s povprečno ceno 34 € za nočitev v standardni dvoposteljni sobi. Od evropskih destinacij je bolgarski Ravdih na Črnem Morju najcenejši med poletnimi destinacijami s povprečno ceno 40,80 €.

Hotelski iskalnik www.trivago.si je pripravil lestvico najbolj iskanih domačih in tujih destinacij za poletje 2014, ogledaš pa si jih lahko v naši fotogaleriji.