Hiša glasbe v severni Jutlandiji

V severni Jutlandiji imajo novo glasbeno dvorano Musikkens Hus. Poimenovali so jo Hiša glasbe in je del širše kulturne prenove mesta, ki so ga v desetem stoletju ustanovili Vikingi.

23. 8. 2014

Glasbena dvorana, ki jo je projektiral avstrijski biro Coop Himmelb(l)au, je del širšega kompleksa, začrtanega leta 2008, ki ga je prav tako načrtoval omenjeni arhitekturni biro.

Koncertna dvorana zaseda vzhodni rob t. i. kulturnega dvorišča in je z mestnim središčem povezana z nižjo večnamensko zgradbo ter hotelsko stolpnico, ki se odpira na sprehajalno cono, ta pa celoten kompleks povezuje z morjem oziroma Limskim fjordom.

Nova koncertna dvorana je komplementarna dejavnost kulturnega in izobraževalnega kompleksa Nordkraft; gre za nekdanjo mestno elektrarno, ki so jo pred petimi leti obnovili, njeno namembnost pa spremenili v urbano kulturno središče s kinodvorano, umetniško galerijo ter dvorano za džezovske in rokovske koncerte. V sklopu kompleksa je tudi oblikovalski in arhitekturni center pokojnega danskega arhitekta Jorna Utzona.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri