Gremo v kino: J.K. Rowling - Magične živali!

Dolgo pričakovana filmska poslastica za vse ljubitelje čarovniškega sveta izpod peresa slavne avtorica knjižnih nadaljevanj o Harryju Potterju J.K. Rowling je končno tukaj! V novi dogodivščini Rowling oskarjevec Eddie Redmayne stopa v čevlje magizoologa Salamandra Scamandra, ki leta 1926 ravno konča ekskurzijo po celotnem planetu, po katerem je iskal in zabeležil neverjetno paleto magičnih bitij. V nagradni igri bomo podelili 5 krat po 2 vstopnici za ogled filma!

Gremo v kino: J.K. Rowling  - Magične živali! (foto: Blitz Film) Blitz Film
14. 11. 2016 | Promocijsko sporočilo

New York na začetku 20. stoletja. Nadobudni mladi čarovnik Newt se želi udeležiti čarovniškega kongresa, toda skrivnostni kovček, poln magičnih živali, mu življenje obrne na glavo. Ko nekaj zverem uspe pobegniti, čarovniki za nastalo zmedo okrivijo Newta. Da bi se odkupil in preprečil stopnjevanje napetih odnosov z običajnimi ljudmi, se Newt s pomočjo nadarjene čarovnice Katherine odpravi na nepozaben lov, poln magičnih avantur in nevarnih prigod.

 

Čudovoti liki J.K. Rowling

 Priljubljena angleška pisateljica je ponovno ustvarila celo paleto čudovitih, magičnih likov. V glavni vlogi bomo torej videli Eddieja Redmayna, ki igra čarovnika Newta Scadmanderja. Scamander je magioolog, ki potuje po vsem svetu v iskanju in dokumentiranju magičnih bitij, pri tem pa upa, da bo čarovniško srenjo poučil o tem, zakaj so ta bitja pomembna in zakaj jih je potrebno zaščititi. Na svojih potovanjih je rešil že vrsto različnih zveri, tako velikih kot malih; ima jih na varnem v kovčku, v katerem je čarobno dovolj prostora za živalski vrt, ki mu je pri srcu in za katerega skrbi.

Salamander je nekakšen izobčenec, nekoliko neroden in neprilagojen, in se bolje znajde med svojimi živalmi kot med sočarovniki in čarovnicami. Prihaja iz Anglije, kjer je nekoč študiral na Bradavičarki, a so ga izključili zaradi ogrožanja človeških življenj z zverjo. Le eden od profesorjev se je potegoval zanj – Albus Dumbledore. A nikomur se niti sanjalo ni, da bo Salamader lepega dne spisal enega najpomembnejših učbenikov na Bradavičarki: Magične živali in njihovi ekosistemi.

Med drugimi je tukaj tudi Tina Goldstein (Alison Sudol). Tinina živahna in nekoliko čudaška mlajša sestra je nesporna lepotica, a pod njeno podobo se skriva več, kot daje slutiti. V ustanovi MACUSA opravlja ne ravno najbolj pomembno delo na istem oddelku kot Tina, vendar pa je ne ženejo sanje in ambicije, kakršne ima njena sestra, ki bi rada spet postala auror. Če smo pošteni, bi svobodomiselna Queenie raje sploh nič ne delala. Ima dobro srce in bi za sestro storila prav vse. Je tudi chitlivka, kar pomeni, da zna brati misli.

Jakob Kovalski (Dan Fogler) pa je ne-čar (ameriški izraz za bunkeljna), ki dela v tovarni konzerv, a sanjari, da bi postal pek ter pekel slastne sveže zalogaje. Ker si nikakor ne more priskrbeti posojila, se zdi, da se je vdal v usodo, a se vse spremeni, ko naleti na Salamandra Scamandra in nehote pade v zmedo, ki jo povzročijo Salamandrove magične živali. Sprva se Jacobu zdi, da si vse skupaj zgolj domišlja, a kmalu dojame, da se je znašel na pustolovščini, o kakršni ni drznil niti sanjati.Colin Farrell pa upodobil lik Parsifala Grablja. Ta auror je kot direktor čarovniške varnostne službe pri ustanovi MACUSA eden najvišjih in najbolj spoštovanih funkcionarjev. Ko odkrije, da je Salamander Scamander nepooblaščeno prispel v New York s kovčkom, polnim prepovedanih magičnih živali, je do njegovih namer silno sumničav in zaskrbljen, da utegne priti do kršitve najpomembnejšega zakona ameriškega čarovniškega sveta – Statuta tajnosti. Sicer pa se zdi, da Grabelj izkazuje skrb in sočutje do mladega in hudo ranljivega Credencea Kostnika. A s kakšnimi nameni?

Podarjamo kino vstopnice!

V nagradnih igrah na Facebook straneh Cosmopolitan, Aktivni.si in Govori.se, Lisa in Elle smo pripravili nagradno igro. Petim, ki bodo v komentar zapisali pravilen odgovor na nagradno vprašanje, bomo podarili 2 vstopnici za ogled čudovite pustolovščine Magične živali v Kinu Bežigrad, Koloseju Ljubljana ali v katerem koli Cineplexxu po Sloveniji! Nagrajence žrebamo v sredo 16. 11. !

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri