Glasuj za Gorana Dragića!

Goran Dragić v letu 2013 igra najboljšo košarko svojega življenja. Prvi strelec svoje ekipe v tej sezoni NBA in član prve peterke EuroBasketa 2013 se zdaj poteguje za dve priznanji, do katerih mu lahko pomagamo tudi slovenske košarkarske navdušenke!

Glasuj za Gorana Dragića!  (foto: Arhiv AML) Arhiv AML
10. 12. 2013

Najboljši slovenski reprezentant minulega evropskega prvenstva na domačih tleh konkurira za nastop na NBA All Starsu, ki bo 16. februarja v New Orleansu in za evropskega igralca leta po izboru FIBA Europe. Do zdaj na NBA All Staru ni zaigral še noben Slovenec, prav tako še noben naš igralec ni postal evropski igralec leta med člani (Nika Barič je bila leta 2010 proglašena za najboljšo igralko leta do 20 let).

Pomagaj Goranu Dragiću z glasovanjem za nastop na NBA ALL STARSU:

  • ali prek twitterja s tvitom: Goran Dragic #NBABallot (+ navedi razlog, kar ti verjetno ne bo težko navesti, saj je Goran odličen in srčen igralec košarke, pa še priljuden in nadvse simpatičen fant)

Glasovanje bo aktualno vse do 20. januarja 2014. Vsak navijač lahko glasuje enkrat na dan.

Goranu Dragiću pa lahko pomagaš tudi do naslova evropskega igralca leta:

Glasovanje bo aktualno do 31. januarja 2014. Vsak navijač lahko za vsako izmed priznanj glasuje enkrat na dan.

Naj ob tej priliki spomnimo še na Goranove impresivne statistike:

Goran trenutno dosega 17,9 točke, temu pa doda še 6,7 podaje in 2,9 skoka na tekmo. V tej sezoni je na devetnajstih tekmah dvakrat presegel mejo 30 točk, devetkrat pa je podelil osem ali več podaj. Dragić je trenutno 31. strelec in 11. podajalec Lige NBA. V Zahodni konferenci na položaju organizatorja igre več točk od njega dosegajo le Stephen Curry, Russell Westbrook, Damian Lillard, Ty Lawson, Chris Paul in Mike Conley.

Spomnimo se tudi njegovih predstav na EuroBasketu 2013 v Sloveniji, kjer je bil s povprečjem 15,8 točke na tekmo prvi strelec slovenske reprezentance, izbran je bil v idealno peterko prvenstva, Slovenija pa je prvenstvo zaključila na petem mestu.