Glasbeni maj v Siti Teatru BTC

Majski dnevi, ki so pred nami, bodo razcveteli pestro dogajanje v SiTi Teatru BTC. Skozi različne glasbene ritme bomo spoznali številne glasbene ustvarjalce.

Glasbeni maj v Siti Teatru BTC (foto: Siti Teater) Siti Teater
9. 5. 2017 | Promocijsko sporočilo

torek, 9.5., ob 20.30 uri
KDOR GLEDA LJUDI SKOZI MAČJE OČI: SVETLANA MAKAROVIČ Z GOSTI
Svetlana Makarovič po uspešnem januarskem koncertu s prav posebnimi gosti pripravlja še en edinstven koncert. Ponovna oživitev njenega glasbenega opusa je javnosti med drugim odstrla tudi manj znano stran Svetlane. Pri vseh Makarovičeva nastopa kot avtorica glasbe, vokala in klavirja.

Svetlana Makarovič

četrtek, 11.5., ob 20.30 uri
Romana Krajnčan in Jure Ivanušič sodita med najbolj karizmatične in unikatne slovenske umetnike, z dolgo kilometrino uspehov, nastopov in aplavzov. Vabljeni na koncert poln življenja, spontanosti, iskrenosti in žlahtnega humorja! Nastopila bosta v družbi vrhunskih glasbenikov: Gregor Ftičar – klavir, Goran Rukavina – kontrabas in Dominik Krajnčan - krilni rog, trobenta, bobni. 

sreda, 17.5., ob 20. uri
PLIŠ, PLES IN PUNČ- premiera beatbox plesnega dueta Maša Kagao Knez & Murat: LakeLess & koncert PLIŠ

Ob tej priložnosti se bosta združila dva dogodka, najprej plesna premiera priznane koreografinje in plesalka Maše Kagao Knez in beatboxerskega mojstra Murata z naslovom LakeLess, ki je neke vrste zvočno-gibalna fuzija s svežim učinkom na čutila. Ob 21h bo sledil glasbeni del večera - koncert priljubljene skupine Pliš.

Pliš, plesin punč

petek, 26.5., ob 20.30 uri
BIGBAND@SITI: ARTBEATERS- koncert Big Banda RTV Slovenija (dir. Tadej Tomšič)

Mlada jazz zasedba Artbeaters, ki je požela veliko strokovnih in javnih pohval, je za zadnji koncertni večer abonmaja pripravila avtorski večer, na katerem bodo predstavili skladbe s svojega zadnjega albuma Artbeaters: Life Compass On!

BIGBAND@SITI: ARTBEATERS

četrtek, 1.6., ob 20.30 uri
TOSCA BEAT- promocijski koncert

Za konec sezone nov album predstavlja tudi zasedba TOSCA BEAT, ki združuje modernejšo glasbo, urbane trende in elektronske ritme s klasičnim pristopom in opernim petjem. Trije izjemni ženski vokali s sodelujočimi klasiki in z mojstrom "beat-a", JAMirkom, na glasbene odre prinašajo svež veter.