Glasbena poslastica v Tivoliju: Perpetuum Jazzile - Le Spectacle

Vokalni orkester Perpetuum Jazzile se z novim showom Le Spectacle vrača na veliki oder, tokrat v ljubljansko Halo Tivoli.

Glasbena poslastica v Tivoliju: Perpetuum Jazzile - Le Spectacle (foto: promocijsko gradivo organizatorja) promocijsko gradivo organizatorja
2. 10. 2017

Premierno predstavitev novega showa bo v soboto, 25. novembra 2017, najprej pričakalo slovensko občinstvo.

Le Spectacle bo skupina Perpetuum Jazzile marca 2018 predstavila tudi v tujini, začenši z belgijskima postajama v Bruslju in Liègu, od tam pa si nadejajo nadaljnji prodor na francosko govoreča tržišča.

Le Spectacle bo občinstvu ponudil nov vpogled v umetniško ustvarjanje priznane in ene od svetovno najbolj priljubljenih vokalnih skupin.

Premierno bodo predstavljene nove priredbe znanih domačih in tujih uspešnic. Na velikem odru se jim bo ob izvedbi petih priredb prvič pridružila tudi instrumentalna skupina iz Belgije. 

S kom na koncert?

Skupina Perpetuum Jazzile bo novembrski koncert dopolnila z najbolj prepoznavnimi in priljubljenimi skladbami iz svojega rednega repertoarja, zato ne čakaj do razprodaje 'dvorane' in karte kupi že zdaj.

Na koncert lahko povabiš kogarkoli, saj so Perpetuum Jazzile zasedba, ob kateri uživa vsakdo.

Bi raje razveselila prijateljico ali fanta, morda mamo ali taščo, ali pa povabiš kar obe in imate en tak prav poseben ženski večer, ki ti bo vedno (sploh pri tašči) štet v plus;)

Vokalni in vizualni sprehod po preprogi

Pokojni Wade Jessen, ki je za priznano ameriško revijo Billboard Magazine krojil glasbene lestvice in s tem usode glasbenikov, je Perpetuum Jazzile opisal kot "vokalni in vizualni sprehod po preprogi. Brezmejna osvežitev".

Perpetuum Jazzile zadnjih 15 let skozi edinstven in originalen način ter zdaj že dobro poznano "vokalno osvežitvijo" uspešnih domačih in tujih uspešnic osvaja domače in mednarodne trge.

Že tradicionalno se slovenska in mednarodna vokalna senzacija tudi letos v predprazničnem času vrača na veliki oder, tokrat z novim koncertnim formatom - Le Spectacle.

Glasbeni spektakel, s katerim bo skupina najprej pozdravila prav domače občinstvo, bo poleg poznanih in priljubljenih priredb vključeval tudi uspešnice sodobnih pop izvajalcev, kot so Sia in Justin Timberlake ter simpatična francoska pevka Indila.

Novembrski repertoar bo vključeval tudi že predstavljeno in med občinstvom odlično sprejeto skladbo rock zasedbe Muse »Uprising«, eden od vrhuncev pa bo gotovo uspešnica Michaela Jacksona, s sporočilom, ki je še kako aktualno tudi v današnjih časih.

Občinstvu v Tivoliju bosta premierno predstavljeni tudi novi udarni priredbi, ki ju naše občinstvo pozna po originalnih dveh velikih slovenskih bendov in sodita med ključne točke letošnjega showa.

Skupino bo na novembrskem dogodku v dvorani Tivoli na odru sestavljalo 40 članov.

Skozi skladbe, koreografijo in vizualne efekte bodo občinstvu prikazali vpogled v življenje umetnika - umetnikovo krmarjenje med vzponi in padci ter lovljenje ravnotežja med trdim delom in vplivom družbe, ki na koncu pripeljeta do uspeha in prave izpolnitve njegovega poslanstva.

Sodelovanje z najboljšimi

Skupina Perpetuum Jazzile nov format Le Spectacle pripravlja v sodelovanju z belgijskim režiserjem avstralskega rodu Martinom Michelom, koreografinjo Brigitte Derks in vrhunsko belgijsko produkcijsko ekipo Painting With Lights.

Slednja bo poskrbela za vizualno nadgradnjo koncerta in ki velja za eno najboljših evropskih kreativnih ekip za produkcijo vizualnih efektov.

Novembrski nastop bo dodatno popestril izjemen belgijski gostujoči instrumentalni bend, ki se bo Perpetuum Jazzile na odru pridružil ob izvedbi petih pesmi.

Priprave skupine koordinira in vodi operativno kreativno vodstvo skupine, ki ga sestavljajo člani Andraž Slakan, Nastja Vodenik, Ana Marčun, Kristjan Virtič in Mateja McKenzie Zwitter.

Medtem skupina nadaljuje dolgoletno glasbeno sodelovanje s svojim mentorjem, svetovno priznanim strokovnjakom vokalne glasbe, Švedom Pedrom Karlssonom. Ta je skupini med drugim pomagal ter vplival pri spremembah in zasnovi vodstvene ter organizacijske strukture. 

Novembrski show Le Spectacle v Ljubljani bo prvi v seriji prihajajočih nastopov skupine Perpetuum Jazzile, ki se bodo odvili na tujih odrih v Bruslju in Liègu, skupina pa bo februarja med drugim nastopila tudi na velikem koncertu v Berlinu. 

Vstopnice za novembrski koncert Le Spectacle so že v prodaji prek sistema Eventim.