Gibonni, Josipa Lisac, 4 Tenora, Umberto Tozzi in številni drugi na festivalu Rocks&Stars @ Cave Romane

Gibonni, Josipa Lisac, Umberto Tozzi in 4 Tenora so le del letošnjega bogatega repertoarja festivala Rocks&Stars @ Cave Romane, ki bo to poletje navduševal v kamnolomu Vinkuran na medulinski rivieri na Hrvaškem.

10. 5. 2019 | Promocijsko sporočilo

Edinstveni oder festivala Rocks & Stars @ Cave Romane svečano odpira svoja vrata 29. junija z nastopom zasedbe 4 Tenora, ki jo sestavljajo Đani Stipaničev, Filip Hozjak, Vladimir Garić in Marko Pecotić. Zasedba štirih fenomenalnih vokalov, ki nastopa na številnih odrih, tudi zunaj Hrvaške, bo pripravila pravi spektakel znotraj razkošne kulise starodavnega rimskega kamnoloma, kjer se bodo predstavili s slavnimi arijami, kanoni in zimzelenimi melodijami.

Teden dni pozneje, 7. julija, lahko občinstvo pričakuje še eno presenečenje – izvedbo Verdijeve opere Trubadur, ene od najbolj znanih oper vseh časov v izvedbi hrvaškega narodnega gledališča v Osijeku, in to na odprtem odru, kar bo seveda še dodalo čar operni dramaturgiji. Opero, ki jo vodi maestro Filip Pavišić, je režiral Robert Bosković.

Kdor še ni kupil vstopnic, naj se raje podviza, kajti 12. julija v Vinkuran prihaja Gibonni, briljantni glasbenik, avtor in pesnik, ki bo navduševal s svojimi znanimi uspešnicami. Poslušanje Giba je vedno sladko, še večja poslastica pa bo njegov nastop na senzacionalnem odru Cave Romana, ko boš lahko v njegovih slavnih verzih uživala pod zvezdnim nebom.

Festivalski intermezzo pa je rezerviran za stand up Vlatka Štampare, in sicer 25. julija, ter večjezično izobraževalno predstavo Istrske zgodbe Roberta Rapona, ki bo 31. julija Istro predstavila skozi zgodbe, mite in legende.

Umberto Tozzi, nadvse znani pop glasbenik, ki je svoje albume prodal v več kot 70 milijonih izvodov, bo nastopil 8. avgusta in seveda izvedel svoje najbolj znane uspešnice, kot so Gloria, Gente di mare, Tu, Ti Amo ...

Veliki finale festivala Rocks&Stars @ Cave Romane pa bo zagotovo 17. avgust in senzacionalna predstava Josipe Lisac, kraljice unikatnega glasbeno-scenskega izražanja, ki ga občinstvo z veseljem pričakuje v starem rimskem kamnolomu v Vinkuranu.

Festival bo potekal pod pokroviteljstvom predsednice Republike Hrvaške, Kolinde Grabar-Kitarović, ter občine Medulin, turistične skupnosti občine Medulin, ministrstva za turizem, ministrstva za kulturo in hrvaške turistične skupnosti. Organizatorji festivala so Medulin Riviera in RTL, partnerji pa Bina Istra, Arena Hospitality Group, HEP, Medea Vinarija, Croatia Osiguranje, Uniline, Stella Artois, Suzuki Pula - Motor Teh. Auto, CMC TV in Glas Istre.

Vstopnice za vse dogodke na festivalu Rocks&Stars @ Cave Romane, kulturne platforme medulinske riviere, lahko kupiš na eventim.hr in na prodajnih mestih Eventima.