Ganljivo facebook sporočilo iz Pariza obšlo svet

Oče 17-mesečnega sinka, ki je v dvorani Bataclan v petkovih terorističnih napadih na Pariz izgubil svojo ženo, sinko pa mamico, je teroristom poslal pogumno sporočilo, ki je ganilo ves svet.

Ganljivo facebook sporočilo iz Pariza obšlo svet (foto: profimedia) profimedia
19. 11. 2015

Ni naključje, da se je revolucija med letoma 1789 in 1799 zgodila ravno v Franciji. Napadi na Pariz so znova pokazali, kako pogumni so Parižani. Medtem, ko jim po grozljivih terorističnih napadih oblast svetuje, naj ostanejo doma, se zbirajo na ulicah, si nudijo objeme podpore in teroristom sporočajo, da v njih niso naselili strahu.

V tem duhu je napisano tudi ganljivo facebook sporočilo Parižana z imenom Antoine Leiris, ki so mu v napadih v dvorani Bataclan na koncertu skupine Eagles of Death Metal ustrelili ženo in mamo njunega 17-mesečnega sinka. Opisal jo je kot "izjemno žensko".

V sporočilu, ki ga objavljamo v celoti, je teroristom sporočil, da ne bodo dobili njegovega sovraštva. Preberi te izjemne besede.

" Ne boste dobili mojega sovraštva

V petek zvečer ste vzeli življenje izjemnemu bitju, ljubezni mojega življenja, mami mojega sina, toda ne boste dobili mojega sovraštva. Ne vem, kdo ste, in tega niti nočem vedeti, vi ste mrtve duše.

Če nas je Bog, v imenu katerega ubijate tako na slepo, ustvaril po svoji podobi, potem je vsak metek v telo moje žene rana Njegovem srcu.

Zato vam ne bom poklonil svojega sovraštva. Kar iščite ga, a odgovoriti s sovraštvom na sovraštvo, bi pomenilo, da sem postal žrtev istega neznanja, ki je vas naredilo takšne, kakršni ste. Želite, da se vas bojim, da dvomim v svoje sonarodnjake, da žrtvujem svojo svobodo za varnost. Zmotili ste se.

Danes zjutraj sem jo videl. Po tem, ko sem čakal na to dan in noč. Bila je lepa kot je bila lepa, ko je v petek odšla, prav tako lepa, kot je bila lepa 12 let nazaj, ko sem se do ušes zaljubil vanjo. Seveda sem skrušen od bolečine, to majhno zmago vam priznam, a bolečina ne bo dolgo trajala. Kajti vem, da bo ona vsak dan z nama in da se bomo nekega dne ponovno našli v raju svobodne ljubezni, kamor vi ne boste imeli dostopa. 

Samo dva sva, moj sin in jaz, a močnejša sva od vseh vojsk tega sveta. Ne bom več z vami zapravljal časa, moram k Melvinu, ki se zbuja po popoldanskem spancu. Še 17 mesecev ni dopolnil. Svojo malico bo pojedel kot običajno, potem se bova igrala kot običajno in celo življenje vas bo ta mali deček ogrožal s svojo srečo in svobodo. In ne, ne boste dobili niti njegovega sovraštva."

Preberite še ganljivo in tudi zelo pogumno sporočilo Slovenke Mojce, ki si želi ravno takšne svobode kot jo imajo preostali Slovenci.

Priporočamo tudi: Kako se spopasti s smrtjo ljubeljene osebe?

Pripravila Sanja Macur

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri