Galaxy Z Flip4 in Galaxy Z Fold4: ustvarjena z mislijo na uporabnike in planet

Zložljivi telefoni Samsung iz leta v leto pridobivajo na priljubljenosti. Njihov razvoj narekujejo sodobni in raznoliki življenjski slogi ter neprecenljive povratne informacije uporabnikov.

Galaxy Z Flip4 in Galaxy Z Fold4: ustvarjena z mislijo na uporabnike in planet (foto: Promocijsko gradivo) Promocijsko gradivo
25. 10. 2022 | Promocijsko sporočilo

Galaxy Z Flip4 odlikujejo majhnost, priročnost in možnost personalizacije. Zaradi elegantne oblike je postal dobrodošel tehnološki modni dodatek vplivnežev in nepogrešljiv spremljevalec mladih ustvarjalcev avdio in video vsebin. Galaxy Z Fold4 je po drugi strani bolj priljubljen pri poslovnih uporabnikih, ljubiteljih igranja iger in kreativcih.

Podjetje Samsung je novo Galaxy Z serijo pametnih telefonov in brezžične slušalke Galaxy Buds2 Pro zasnovalo ne samo z mislijo na uporabnike, ampak tudi z mislijo na prihodnost našega planeta. Zložljivi telefoni postajajo vedno večji in zmogljivejši, njihova proizvodnja pa bolj trajnostno naravnana.  

Nova pametna telefona Galaxy Z Fold4 in Galaxy Z Flip4 vsebujeta zavržene ribiške mreže 

Odkar je Samsung na dogodku Unpacked avgusta 2021 objavil svojo ekološko vizijo Galaxy For The Planet si vztrajno prizadeva ustvariti nove načine za recikliranje in ponovno uporabo virov, ki bi sicer postali škodljivi odpadki. V podjetju zmanjšujejo okoljski odtis in navdihujejo inovacije, ki pomagajo ohranjati planet.  

Razvoj novih, recikliranih materialov predstavlja ključno področje za pobudo »Galaxy for the Planet«.

Več kot Samsung reciklira, več virov ohrani. Kljub temu, da predstavlja ponovna uporaba materialov v napravah Galaxy številne izzive, je zaradi koristi za planet vanjo vredno vložiti veliko truda. 

Samsung je novo Galaxy Z serijo pametnih telefonov in slušalk Galaxy Buds2 Pro zasnoval z zavrženimi ribiškimi mrežami ali tako imenovanimi mrežami duhov, ki bi drugače lahko končale v oceanu. 

Prvič so bile integrirane v Galaxy S22 serijo februarja 2022, danes pa obstaja že enajst naprav Galaxy, ki v proizvodnji uporablja zavržene ribiške mreže, vključno z Galaxy Book2 Pro in Galaxy Tab S8 serijama. S predelavo zavrženih ribiških mrež v visoko zmogljiv material za tehnologijo Galaxy, Samsung pomaga zmanjševati učinke onesnaževanja s plastiko. Vsako leto je zavrženih kar 640.000 ton ribiških mrež, ki onesnažujejo svetovne oceane. 

Ponovna uporaba zavrženih ribiških mrež je le en primer napredka pri podjetju Samsung za povečanje uporabe recikliranih materialov v izdelkih. Kar 90 % naprav Galaxy, ki so bile predstavljene v zadnjem letu ima vgrajene ekološko prijazne materiale, vključno s ponovno uporabljenimi ribiškimi mrežami, materiali po uporabi (PCM) ali bio-osnovano smolo.  Več kot 90 % slušalk Galaxy Buds2 Pro je narejenih iz recikliranih materialov. 

Embalaža samo iz recikliranega papirja 

Samsung si je zadal cilj, da bo do leta 2025 odstranil vso plastiko za enkratno uporabo v embalaži mobilnih izdelkov. Podjetje je sicer že zmanjšalo precejšnjo količino plastike za enkratno uporabo v svoji trenutni embalaži za pametne telefone Galaxy, vključno z novimi zložljivimi pametnimi telefoni Galaxy. Raziskali bodo še več načinov za odpravo plastike za enkratno uporabo v embalaži s preučevanjem vseh vidikov zasnove oblikovanja svoje embalaže, do najmanjših podrobnosti. 

Od predstavitve predstavitvijo Galaxy S22 serije, Samsung sedaj uporablja 100-odstotno recikliran papir za embalažo vodilnih izdelkov. Zmanjšali so količino embalaže za pametna telefona Galaxy Z Flip4 za 52,8 % in za Galaxy Z Fold4 za 58,2 % v primerjavi s prvo generacijo zložljivih telefonov Galaxy. Z zmanjšanjem prostornine vsakega paketa naprave Samsung se na koncu zmanjša vpliv na okolje pri transportu teh izdelkov s tovornjaki, letali in ladjami. Podjetje ocenjuje, da je to zmanjšanje količine embalaže enako zmanjšanju emisij ogljika zaradi prevoza za približno 10.000 ton do konca leta 2022. Poleg nenehnega razvoja embalaže za vodilne pametne telefone bo Samsung razširil ekološko ozaveščeno embalažo tudi na druge kategorije izdelkov. 

Samsung skrbi tudi za zmanjšanje e-odpadkov 

Bolj kot kdajkoli prej je zmanjšanje e-odpadkov ključnega pomena za napredek krožnega gospodarstva, ki ohranja in ponovno uporablja omejene vire planeta. Po podatkih Svetovnega Gospodarskega Foruma je leta 2021 nastalo 57 milijonov ton e-odpadkov, po pričakovanjih pa naj bi se njihovo število povečalo na 2 milijona ton na leto. Da bi rešil to težavo, je Samsung razširil program »Galaxy Upcycling«, ki daje novo življenje starejšim modelom pametnih telefonov Galaxy.

S pomočjo Galaxy Upcycling at Home spreminja namen pametnih telefonov s preprosto posodobitvijo programske opreme. Ta jih spremeni v naprave pametnega doma, ki podpirajo vsakodnevne potrebe, kot sta varstvo otrok in hišnih ljubljenčkov. Pomemben del Galaxy Upcycling je zagotavljanje, da trajnostne prakse podpirajo okolje in izboljšujejo življenja ljudi. Podjetje prav tako predeluje rabljene naprave Galaxy v opremo za medicinsko diagnostiko EYELIKE™ fundus cameras, ki zagotavlja potrebne storitve oskrbe oči v slabše preskrbljenih državah in pomanjkljivim dostopom do storitev. V okviru tega programa je bilo recikliranih že več sto naprav Galaxy in zagotovljena osnovna očesna oskrba za več kot 13.000 bolnikov v Vietnamu, Maroku, Indiji in Papui Novi Gvineji. 

Vzdržljivost naprav je enako pomembna kot njihova trajnostna naravnanost. 

Z okvirji iz aluminija Armor Aluminum in pokrovom pregiba ter ekskluzivnim steklom Corning® Gorilla® Glass Victus®+ na zunanjem zaslonu in zadnjem steklu sta Galaxy Z Flip4 in Z Fold4 najtrdnejši zložljivi napravi doslej. Vzdržljivost plošče glavnega zaslona je povečana tudi zaradi optimizirane strukture plasti, ki pomaga zmanjšati poškodbe zaradi zunanjih udarcev. Poleg tega sta tudi vodoodporna. Že od predstavitve Galaxy S22 serije podjetje Samsung reciklirane materiale vključuje ne le v embalažo, temveč tudi v strojno opremo svojih novih izdelkov. Kar predstavlja nov korak podjetja k doseganju trajnostnih ciljev za leto 2025 v okviru pobude Galaxy for the Planet. Tudi nova Galaxy Z serija ima sestavne dele, ki vključujejo plastiko iz oceanov in 100-odstotno recikliran papir za embalažo.  

Posebne ugodnosti za uporabnike 

Uporabnikom, ki so kupili Galaxy Z Fold4 ali Z Flip4, je na voljo tudi šestmesečna brezplačna preskusna različica OneDrive s 100 GB prostora za shranjevanje v oblaku. Novim lastnikom telefonov četrte generacije zložljivih telefonov pa je ob registraciji na voljo tudi promocija s štirimesečnim brezplačnim preizkusom naročnine YouTube Premium. Več informacij o ponudbah najdete na spletni strani podjetja.