Fuerteventura - tu se lahko popolnoma odklopiš

Barbara je ena tistih punc, ki se je na počitnice odpravila sama in se imela super. Tečaj surfranja v šoli Manawai in nepozabni trije tedni na enem od čudovitih Kanarskih otokov ji bodo še dolgo ostali v spominu.

11. 7. 2013

Raj na zemlji

Fuerteventura je otok sonca, vetra, neskončnih plaž, peščenih sipin in vulkanov.  

Stanovala sem v mestu Corraleju, v Manawai Surf ­ hiši na severnem delu otoka, ki jo vodijo simpatični slovenski fantje. To je velika hiša, polna barv in opremljena v surfarskem stilu, vedno pospravljena,  s hišnim kolesom, longboardi, pralnim strojem in zunanjim bazenom – imajo vse, kar potrebuješ za dober dopust. Že prvi dan sem bila navdušena, ko mi je vrata odprl visok in zagorel modrooki blondinec – zelo hitro sem se počutila domače.

Nikoli ni dolgčas

'Must' na Fuerteventuri je sur­­­fanje.

Manawai je odlična šola surfanja z zelo privlačnimi profesionalnimi surferji. Udeležba na tečaju je bila ena izmed boljših izkušenj v mojem življenju. Najbolj mi je bilo všeč, ko sem ugotovila, da imaš najmanj težav v vodi, ko se popolnoma sprostiš, kar ti lahko pride prav tudi pri drugih stvareh v življenju.

Poleg tega lahko še kajtaš in longbordaš, saj imajo super široke ceste za to. Pa še kolesariš, plavaš, obiščeš vodne in živalske parke, hajkaš po vulkanih, skratka na Fuerti ti ne more biti dolgčas.

Dogaja

Hude tipčke čez dan srečaš na plaži, kjer so valovi, zvečer pa na pivu v lokalu La Buena Onda. Kava se pije v manjšem trgov- skem kompleksu Campanario blizu Manawai Surf hiše – tja se odpraviš na dnevni odmerek kofeina in interneta. Sicer v bliž- njem mestu Coralejo žuri niso tako pogosti, a ko so, so res dobri.

Zaljubila sem se v ...

... cvetove hibiskusa, plaže, vijugaste ceste, kajtarje in surfarje. Manawai Surf hiša je na severnem delu otoka, zato je nujen izlet do najbolj južne točke, saj je na poti do tja veliko zanimivosti, ki so vredne ogleda.

Ne pozabi

Dobre volje in toplih oblačil  – uggic, spodnje majice in vetrovke, saj so večeri lahko hladni. Sicer pa imajo vse tam, če si boš želela kaj kupiti.

Fotografije: promocijsko gradivo, osebni arhiv