Fotografska razstava 'Psi terapevti' ponovno v prestolnici

Na povabilo vodstva UKC  in Pediatrične klinike Ljubljana, se je potujoča razstava 'Psi terapevti', avtorice Jasmine Hasković, tokrat vrnila v prestolnico, natančneje v Pediatrično kliniko v Ljubljani.

15. 11. 2013

Na slavnostni otvoritvi, ki je potekala 13.11., so bili poleg predstavnikov UKC Ljubljana in Zavoda PET, prisotni tudi mali bolniki, njihovi starši in vzgojitelji, večino pozornosti pa so seveda 'ukradli' psi terapevti: Avša, Žana, Lili, Fido, Rina in Zoja.

Kot je povedala Nina Mitrič, predsednica strokovnega sveta Zavoda PET, so psi terapevti skupaj z vodnicami, članicami Zavoda PET,  že vrsto let zvesti obiskovalci otrok in mladine na štirih oddelkih Pediatrične klinike (oddelku za kirurgijo, pedopsihiatričnem, nevrološkem in endokrinološkem oddelku), kjer so vedno lepo sprejeti in zaželeni. Z razstavo pa želijo vlogo terapevtskih psov in njihovo poslanstvo, ki ga opravljajo po vsej Sloveniji, predstaviti tudi ostalim obiskovalcem Pediatrične klinike oz. širši javnosti. Na 29ih fotografijah so tako ujeti intimni trenutki, polni smeha, veselja ter nevidnih vezi, ki se tkejo med otroci ali starejšimi, psom in njegovim vodnikom ter strokovno osebo. V ospredju je terapevtski pes, prikazan med svojim delom, avtorica pa je v objektiv želela ujeti tudi občutke in pozitivne odzive, ki jih vzbuja terapevtski pes s svojo prisotnostjo v različnih ustanovah.

V imenu Pediatrične klinike Ljubljana je prisotne pozdravil prof. dr. Rajko Kenda, strokovni direktor. Poudaril je kako pomembni so za male bolnike obiski psov terapevtov ter izrazil željo, da bi še dolgo tako uspešno sodelovali.

Po uradni otvoritvi, so se prisotni lahko posladkali z dobrotami, ki so jih pripravili UKC Ljubljana in članice Zavoda PET ter ob sproščenem druženju s 'pasjimi dohtarčki' spoznavali njihovo neprecenljivo delo.

Zavod PET se iskreno zahvaljuje UKC Ljubljana, Pediatrični kliniki in ostalim, ki ste omogočili, da se tudi preko razstave, širi dober glas o plemenitem poslanstvu psov terapevtov.

Valentina Horvat Kokalj, direktorica Zavoda PET

Fotografije: Miloš Kermavnar

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri