Fim Razredni sovražnik nagrajen v Benetkah

Prvenec Roka Bička Razredni sovražnik, ki se je uvrstil v enega od tekmovalnih programov letošnjega mednarodnega filmskega festivala v Benetkah, Teden mednarodne kritike, je osvojil nagrado za najboljši film.

12. 9. 2013

Posebno omembo pa je žirija namenila italijanskemu igralcu Giuseppeju Battistonu za glavno vlogo v italijansko slovenski koprodukciji Zoran, moj nečak idiot režiserja Mattea Oleotta. Ta film je osvojil tudi nagrado občinstva, ki je znašala pet tisoč evrov.

V vlogi mladega Zorana nastopa Rok Prašnikar, v glavni ženski vlogi pa Marjuta Slamič.

Film Razredni sovražnik, povzet po resničnih dogodkih, je postavljen v eno od slovenskih srednjih šol, kjer dijaki nikakor ne morejo sprejeti zahtev novega učitelja nemščine.

Njihov odnos se zaostruje iz dneva v dan in po samomoru dijakinje njeni sošolci krivdo pripišejo učitelju. To sproži niz usodnih dogodkov, ki za vedno spremenijo življenje učitelja in učencev, saj se resnica ozadja dogajanj skriva pod številnimi tančicami lahkomiselnih laži, zlonamernih spletk in nespametnih odločitev.

V filmu igrajo Igor Samobor, Nataša Barbara Gračner, Tjaša Železnik, Maša Derganc, Robert Prebil, Voranc Boh, Jan Zupančič ...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri