Čudoviti filmi, ki si jih moraš ogledati na letošnje valentinovo <3

Teh 14 filmov te bo zagotovo očaralo, tudi če ti praznik zaljubljencev ni najbolj pri srcu.

Čudoviti filmi, ki si jih moraš ogledati na letošnje valentinovo <3 (foto: Profimedia) Profimedia
9. 2. 2018

1. Valentinovo 

V filmu režiserja Čednega dekleta sledimo zgodbam 10 ljudi v Los Angelesu, ki vsak na svoj način doživljajo valentinovo. V iskanju ljubezni ali pri ohranjanju romantičnih razmerij se soočajo z mnogimi izzivi, vzponi in padci.

2. Casablanca

Casablanca po več kot 70 letih še vedno velja za enega izmed najlepših romantičnih filmov vseh časov. Zgodba se odvija v maroškem mestu Casablanca med 2. svetovno vojno, ko se bivša ljubimca ponovno srečata.

3. Beležnica 

Reven mladenič in bogata plemkinja se zaljubita, a je njuno razmerje zaradi družbenih razlik kmalu prekinjeno. Zagotovo najboljši film Nicolasa Sparksa, se strinjaš?

4. Umazani ples 

Sedemnajstletna Baby, ki počitnice s starši preživlja v letovišču, se zagleda v postavnega inštruktorja plesa Johnnyja. Prepusti se ritmu in uživaj.

5. En dan

Zgodba prikazuje nenavadno prijateljstvo Eme in Dexterja. Spremljamo ključne trenutke njunega življenja, vselej na dan obletnice prve skupaj preživete noči 15. julija.

6. P. S. ljubim te

Holly je poročena z ljubeznijo svojega življenja Gerryjem, zabavnim in strastnim Ircem. Ko ta zaradi bolezni nenadoma umre, se Holly sesuje svet. Preseneti pa jo darilo za rojstni dan - pismo, ki ga je pred smrtjo napisal Garry. 

7. Moulin Rouge

Brez zakonov. Brez omejitev. Eno samo pravilo. Nikoli se ne zaljubi. Satine, zvezda Mouline Rouga je razpeta med ljubezen mladega pisatelja in obsesijo drugega moškega, ki jo želi le zase.

8. Na koncu mavrice 

Rosie in Alex sta najboljša prijatelja že od nekdaj. Po spletu okoliščin pristaneta vsak na drugem koncu sveta, a za vedno ostaneta povezana. Leta minevajo, Rosie pa se začne spraševati, ali je med njima morda le kaj več kot le prijateljstvo.

9. Zajtrk pri Tiffanyju

Holly, čedno in družabno dekle, ljubi draga oblačila in newyorške zabave. Noče se navezati, dokler ne spozna novega soseda, mladega pisatelja Paula. 

10. Čedno dekle 

Ljubezenska zgodba o dveh ljudeh iz popolnoma različnih svetov, ki se začne, ko poslovnež potrebuje spremljevalko in naleti na očarljivo prostitutko Vivian.

11. Romeo + Juliet 

Shakepearova drama z originalnim dialogom prestavljena v sodobni čas.

12. Ob tebi

Louisa, prikupno in nekoliko čudaško dekle nima še začrtane prihodnosti, ko sprejme delo spremljevalke mladega neokretnega bankirja Willa. Louisa se odloči, da mu bo znova pokazala, da je vredno živeti. 

13. Prihrani zadnji ples 

Balerina Sara se po materini smrti preseli na drugo stran mesta, kjer spozna Dereka, ki jo nauči osnov hip hopa. Njen talent opazijo tudi na priznani šoli Juliard.

14. Žena popotnika v času 

Henry zaradi genetske napake neprestano potuje v času. Kljub temu se zaljubi v prelepo Claire, s katero se tudi poroči. A njegovo izginjanje postavi njun zakon pred težko preizkušnjo.

Prirejeno po: Cosmopolitan.com

Preberi še: Tvoje srce lahko napove prihodnost (Dobesedno!) - Preveri, KAKO!

Priporočamo tudi: V 2. delu filma Mamma Mia bo nastopila tudi Cher!