Film: Vrača se kultni agent Ryan

V novem začetku sage o kultnem agentu Cie spoznamo mladega Jacka, ki se po terorističnih napadih 11. septembra odloči pridružiti vojski. V Afganistanu je težko ranjen, med rehabilitacijo pa spozna oficirja Williama, ki Ryanu ponudi delo finančnega analitika.

Kevin Costner (foto: Karantanija Cinemas) Karantanija Cinemas
13. 2. 2014

Med prikritim nadzorom finančnih podjetij pa naleti na skrivno zaroto, ki ga vodi v Moskvo. Ryan v Moskvi odkrije srhljivi načrt fanatičnega bogataša Viktorja, ki želi zamajati gospodarstvo in finance ZDA. Ryan je edini, ki lahko prepreči katastrofo svetovnih razsežnosti, vendar mu dodatne preglavice povzroči nepričakovani prihod zaročenke, ki ne pozna njegove tajne identitete.

Ikonski lik Toma Clancyja (slavni pisec vohunskih romanov, mojster hladne vojne) Jack Ryan se v tem napetem trilerju vrača na velika platna. Ko grozi aktiviranje globalne teroristične mreže, briljantni analitik Cie ne more drugače, kot da postane operativec. A ko imajo vsi, ki bi lahko preprečili grozečo mednarodno katastrofo, kaj izgubiti ali pa nekaj skrivajo, Ryan ne ve, komu še lahko zaupa.

V zimski Moskvi se ruski oligarh pripravlja na trenutek, ko bo sprožil prefinjeno, vendar surovo finančno teroristično dejanje, ki bi lahko uničilo ZDA. Na Wall Streetu pa se rekrutu Cie Jacku Ryanu, ki dela pod krinko, obeta prva terenska naloga, ki ga bo v trenutku odpeljala izza nebleščeče pisalne mize v tako globoke sence, da ne bo več vedel, kdo je prijatelj in kdo smrtni sovražnik. Prepričan je le o tem, da v tem svetu, v katerem so vsi motivi sumljivi, ki je poln skrivnosti in laži, vsaka njegova poteza lahko spremeni svet.

Od New Yorka, Londona do Moskve

Snemanje je potekalo na lokaciji v New Yorku, Moskvi, Londonu in Liverpoolu ter v Pinvwood Studios, med drugim v znamenitem ateljeju, kjer snemajo bondiade. Večinoma so snemali s tremi kamerami, pogosto brez vaj, saj je hotel režiser doseči pristen realizem. Branagh se posveča podrobnostim in občutkom pri vsem, od kaskaderskih vložkov, dela kamere do igre, kar vse prispeva k ozračju, ki so ga bralci Toma Clancyja vzljubili, značilni mešanici tehničnega realizma, pristne geopolitike in ostre napetosti.

Film je režiral Britanec Kenneth Branagh, v njem pa igrajo Chris Pine, Keira Knightley, Kevin Costner, Kenneth Branagh, Gemma Chan, Karen David, Nonso Anozie, Colm Feore in Hannah Taylor Gordon.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri