Film Očiščenje že v kinu

Ker Ameriko vse pogosteje pretresajo zločini in ker so zapori prenapolnjeni, se je vlada odločila, da bo uzakonila 12-urno obdobje, v katerem so zakoniti vsi zločini - vključno z umorom.

11. 8. 2013

Policije v tem času ni mogoče priklicati. V bolnišnice se ni mogoče zateči po pomoč. To je noč, v kateri se smejo državljani brez strahu pred posledicami obrniti drug proti drugemu. Na to noč, ki jo vsako leto pretreseta nasilje in epidemija zločinov, se ena družina bojuje z odločitvijo, kakšna bo postala, ko na njena vrata potrka obupan tujec ...

Veterana pisanja brezkompromisnih scenarijev, kakršna sta bila The Negotiator in Assault on Precint 13, Jamesa DeMonaca je v pisanje Očiščenja navdihnilo nekaj nepričakovanih dogodkov, ki so sprožili njegov ustvarjalni proces.

Še najbolj je k oblikovanju zamisli o rojstvu nove Amerike prispevala avtomobilska nesreča, v kateri bi nepreviden voznik skoraj ubil Jamesa in njegovo ženo. Nekaj let zatem ga je med gledanjem televizijskih poročil prešinilo, da novinarji poročajo predvsem o nasilnih dogodkih v ZDA. V glavni vlogi se je v filmu izkazal Ethan Hawke.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri