Festival Urška - praznovanje mlade literature v Mariboru

Mladi literati in ljubitelji pisane besede se bodo že enajstič zbrali v Slovenj Gradcu, kjer bo Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD) med četrtkom, 18. 10., in soboto, 20. 10., pripravil osrednji del Mednarodnega festivala mlade literature Urška.

18. 10. 2012

Festival, ki je del programa Evropske prestolnice kulture, Maribor 2012, že več kot leto dni na štirinajst dni z literarnimi dogodki Urškine srede bogati literarno dogajanje na Koroškem, osrednji del pa bodo posvetili izboru najperspektivnejšega mladega literata, Uršljana leta 2012, ki mu bo JSKD prihodnje leto za nagrado natisnil knjigo.

Za ta častni naslov se je letos potegovalo več kot sto mladih avtorjev, v finale pa so se po izboru selektorja Davida Bandlja uvrstili Neža Prah, Barbara Žvirc, Andrej Tomažin, Anja Mugerli in Iztok Vrenčur.

Zmagovalca bodo razglasili na osrednji prireditvi jutri, 19. 10., ob 20.00 v Koroški galeriji likovnih umetnosti Slovenj Gradec, kjer bo do konca meseca na ogled tudi razstava izbranih likovnih ustvarjalcev Slovenije Tekst v Podobi, ki je prav tako del festivala Urška.

Več o tem, kako se bodo Urškine srede nadaljevale vse do sredine decembra, pa preveri na spletni povezavi Mednarodni festival mlade literature Urška 2012.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri