Festival ŠVIC 2013 ponovno na že znani lokaciji!

Lanskoletna 10. obletnica ŠVIC-a je predstavljala veliko prelomnico, saj je festival presegel magično številko deset tisoč obiskovalcev in postregel z odličnim glasbenim programom. Letos se zgodba nadaljuje.

4. 3. 2013

Na Turistični kmetiji Obolnar, na Čatežu pri Trebnjem, se bo  festival v organizaciji Kluba študentov občine Trebnje odvijal 19. in 20. julija 2013.

Odlična lokacija z urejenim šotoriščem, parkiriščem, bazenom, športnimi igrišči ter dostopom do reke, vsako leto privabi več raznolikih obiskovalcev. Daleč stran od mestnega vrveža namreč vsakdo najde izvrstno priložnost za neizmerno zabavo.

Zgodbo festivala so pričeli pisati pred 11. leti v Trebnjem, ko je skupina mladih opazila pomanjkanje poletnih dogodkov v svoji okolici.

Tako je prišla na idejo, da bo organizirala majhen etno festival s koncerti, ki bo privabil študente iz bližnje okolice. Prva izdaja je leta 2003 pritegnila  okoli 150 obiskovalcev. Udeležba na festivalu se je iz leta v leto povečevala, izboljševala pa se je tudi njegova zasnova. Ekipa organizatorjev je s svojim prostovoljnim delom in vloženim časom pridobila ogromno znanja ter izkušenj, s katerimi sedaj kuje največji festival na Dolenjskem in enega večjih festival v Sloveniji.

Na ŠVIC-ovem odru se bodo letos predstavili novomeški rokerji Kill Kenny, ki bodo poleti s svojo glasbo navduševali tudi na Exitu in festivalu Waves Vienna. Zoran Predin bo s skupino CoverLover poleg znanih uspešnic predstavil tudi najnovejšo himno Eurobasketa. Na odru se nam bo pridružila priljubljena hrvaška skupina Jinx, ki bo festival preplavila s pozitivnimi vibracijami. Po razprodani akustični turneji Tiho bomo Dan D slišali v pravi rockerski izvedbi. Za punkrockerje bo poskrbela skupina Elvis Jackson, ki prav v tem obdobju pripravlja nov glasbeni material. Na ŠVIC-ov oder ponovno prihajajo legende slovenske glasbene scene - skupina Big Foot Mama. Tina Marinšek, ki se že tretje leto vrača na naš festival bo skupaj s skupino Tabu poskrbela za energičen nastop. Nekatera glasbena imena pa naj zaenkrat ostanejo še skrita. Izdamo naj le, da bodo za glasbene sladokusce poskrbeli še nekateri znani domači in tuji glasbeni izvajalci, ki bodo tokrat na ŠVIC-u nastopili prvič.

Velik del ŠVIC-a pa predstavljajo bogate dnevne aktivnosti, saj si večina obiskovalcev postavi šotor in v celoti izkusi festivalsko vzdušje.

Preteklo leto so tako gostili več kot 2.000 šotorov, temu primerno pa so poskrbeli tudi za raznolike dejavnosti ob belem dnevu.

Za vse nestrpne obiskovalce se bo kar nekaj aktivnosti odvijalo celo že pred samim festivalom. S svojo izvirnostjo in kreativnostjo bodo lahko sodelovali v nagradnih igrah ter se poveselili s kapljicami, ki se že neučakano pripravljajo na najbolj nor žur v osrčju Dolenjske.

Predprodaja vstopnic bo potekala od 1. do 31. marca. Vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventim.

Se vidimo julija na ŠVIC-u!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri