Festival Sladka Istra 2014 vabi v Koper

Tudi letos se bo v središču mesta Koper odvijal tradicionalni festival sladkih pregreh. Že 6. Sladka Istra bo tokrat ponudila še več sladkih mojstrovin iz starejših časov in tudi nekaj povsem modernih, ki bodo navdušile tudi največje sladokusce. Poleg sladic pa bo na pokušino tudi rujna kapljica, na ogled pa slike, ki bodo nastajale v času festivala.

Foto: Vojko Rotar, www.sladka-istra.si  (foto: Vojko Rotar) Vojko Rotar
31. 8. 2014

Sladka Istra, mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov, je največja tovrstna prireditev v Sloveniji.

Predstavlja način ohranjanja in nadaljevanja sladkih mojstrovin naših prednikov, prinaša nove oblike sodobnih in kreativnih ustvarjanj na področju slaščičarstva in izdelovanja sladkih izdelkov pri nas, hkrati pa omogoča spoznavanje tujih sladkih izdelkov. Na koprskih 'sladkih poteh', ki obiskovalce vodijo mimo ponudnikov, se v tematskih sklopih predstavljajo in prodajajo sladki izdelki iz Slovenske Istre, Slovenije in tujine.

Vsak ponudnik predstavlja več vrst sladkih izdelkov, ki jih obiskovalci lahko okušajo v zameno za kupljen degustacijski kupon, ali pa se odločijo tudi za nakupe večjih količin sladkih izdelkov.

Na spletni strani festivala si lahko ogledaš, kdo vse se bo s svojimi dobrotami predstavil letos, najdeš pa tudi več informacij o natečajih, ki so strokovno najpomembnejši del festivala.

Kje in kdaj?

SLADKA ISTRA 2014

  • 20. in 21. september, Koper

Več o tem tudi na facebooku Sladka Istra.