Festival FilmMixer vabi v središče Kranja

FilmMixer je nov filmski festival, ki 29. in 30. avgusta v središče mesta Kranj prinaša svežo mešanico filma ter zabavnih dogodkov v znamenju sedme umetnosti. Ustvarjalci festivala izpostavljajo pester in kakovosten program, posvečen neodvisni filmski produkciji, ki je v slovenskem prostoru pogosto zapostavljena.

26. 7. 2014

V Layerjevi hiši v središču Kranja bodo tako brezplačno na ogled izbrani neodvisni filmi vseh vrst - od igranih do dokumentarnih filmov, od celovečercev do kratkometražnih filmov najrazličnejših žanrov. S skrbno izbranim programom in filmi, ki bi sicer v Sloveniji le težko ugledali luč projektorja, želijo organizatorji festivala FilmMixer pokazati, da onkraj Hollywooda obstaja vznemirljiv svet filma, s katerim se je vredno seznaniti.

Festival FilmMixer je namenjen vsem generacijam, kot tudi vsem vrstam gledalcev. Izbor kakovostnih filmov iz različnih držav sveta bo prepričal tako poznavalce in ljubitelje filma, kot tudi tiste, ki le sem in tja zaidejo v kinodvorano. Program sestavljajo neodvisni filmi različnih žanrov, prihajajo pa tudi filmi, ki jih bo možno v slovenskem prostoru videti zgolj na tem festivalu.

Organizatorji želijo s festivalom v jedru Kranja popeljati filmsko izkušnjo ven iz neosebnih multipleksov in v središče mesta, kjer ogled filma postane živahen družaben dogodek. Filmske projekcije bodo zato na festivalu pospremili številni dogodki: od delavnic filmske igre, razstav mladih lokalnih umetnikov, filmskih kvizov in pogovorov, namenjenih najširšemu krogu obiskovalcev, do strokovnih okroglih miz, ki se jih bodo udeležili razni filmski profesionalci in priznani tuji ustvarjalci neodvisnih filmov. Skratka, FilmMixer bo poskrbel, da bo to poletje Kranj postal sinonim za novo, drugačno in razburljivo filmsko izkušnjo!

Celoten program filmov in spremljevalnih dogodkov bo na voljo na spletni strani festivala www.filmmixer.si.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri