EU Si ti: Za učinkovitejši boj in preprečevanje trgovine z ljudmi

Posvet za učinkovitejši boj in preprečevanje trgovine z ljudmi je posvečen obeležitvi 18. oktobra, evropskega dneva boja proti trgovini z ljudmi, ki ga v Sloveniji obeležujemo že sedmo leto zapored.

EU Si ti: Za učinkovitejši boj in preprečevanje trgovine z ljudmi (foto: Profimedia) Profimedia
15. 10. 2013

Posvet, ki ga bo povezoval mag. Aleš Bučar R., Fakulteta za varnostne vede, bo v torek, 15. oktober 2013, ob 10. uri v ljubljanskem City Hotelu.

Pereča problematika

Trgovina z ljudmi pomeni hudo kršitev posameznikove svobode in dostojanstva ter hudo obliko kaznivega dejanja.

S problematiko trgovine z ljudmi, ki je ena najbolj donosnih dejavnosti mednarodno organiziranega kriminala, se že vrsto let soočamo tudi v Sloveniji.  Žrtve trgovine z ljudmi so tako naši državljani, kot tudi tujci v tranzitu oziroma tisti, ki pridejo v Slovenijo kot ciljno državo.

Na posvetu na aktualne evropske vsebine bodo z varuhinjo človekovih pravic in govorci s strani civilne družbe, Vlade RS, Vrhovnega državnega tožilstva in ministrstva za notranje zadeve, spregovorili o aktualnih izzivih boja proti trgovini z ljudmi v Sloveniji ter o zakonodajnih okvirih za učinkovitejše preiskovanje, preprečevanje in pregon kaznivih dejanj ter pomoč in zaščito žrtev, nacionalni koordinator za boj proti trgovini z ljudmi pa bo predstavil presek stanja na tem področju in priporočila mednarodnih organizacij.

Na koncu posveta bo čas namenjen tudi javni razpravi in podajanju mnenj in predlogov za izboljšanje položaja na področju boja proti trgovini z ljudmi, zato vabljeni k udeležbi.

Več informacij  www.vlada.si