Ema 2015: Zmaga v roke dvojcu Maraaya!

Dobili smo slovenskega predstavnika, ki nas bo čez tri mesece zastopal na 60. izboru za Pesem Evrovizije, ki bo med 19. in 23. majem na Dunaju. 

Dvojec Maraaya je zmagal s pesmijo Here For You. (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
28. 2. 2015

Na letošnji EMI, ki je bila že 20. po vrsti, se je predstavilo osem glasbenikov, ki jih je strokovna komisija izbrala izmed 145 izvajalcev oz. avtorjev, ki so se prijavili (ali so bili povabljeni) na javni razpis RTV Slovenija.

Nastopili so: Alya in Neno Belan, Tim Kores, Jana Šušteršič, I.C.E., Clemens, Maraaya, Rudi Bučar in En Figoni, ter Martina Majerle.

Poslušaj si izseke vseh 'pesmi':

Letošnja Ema je potekala tako, da je najprej vseh osem izvajalcev predstavilo svojo pesem. Sledil je prvi krog glasovanja, v katerem je tričlanska strokovna žirija izmed osmih izbrala dve 'najboljši' pesmi.

Ti sta se nato uvrstili v superfinale, v katerem sta se predstavili še enkrat, nato pa so gledalci s telefonskim glasovanjem določili zmagovalca in s tem predstavnika Slovenije na 60. izboru za Pesem Evrovizije, ki bo med 19. in 23. majem na Dunaju.

V superfinale sta se uvrstili pesmi Here for you (Maraaya) in Šaltinka (Rudi Bučar in En Figoni), zmaga pa je šla na koncu v roke dvojcu Maraaya.

Prisluhni zmagovalni skladbi Here for you:

Pesem Evrovizije se bo tudi letos začela s polfinalnima izboroma, ki se bosta odvijala 19. in 21. maja 2015.

V dvorani Stadthalle, se bo predstavilo 33 držav. Po krajšem premoru bodo letos zopet sodelovale Srbija, Ciper in Češka, Ukrajina pa se tekmovanja tokrat ne bo udeležila.

Na finalnem izboru 23. maja bodo zagotovo nastopili predstavniki države gostiteljice, Nemčije, Francije, Velike Britanije, Italije in Španije.

Organizatorji tega največjega glasbenega spektakla v Evropi so za lokacijo evrovizijske vasi izbrali trg Rathausplatz pred mestno hišo. Tukaj bodo od 17. do 23. maja obiskovalci s celega sveta spremljali prenose izborov in koncerte v živo. Evrovizijska vas je namreč priložnost za glasbene navdušence, ki si ne bodo uspeli zagotoviti vstopnic v dvorani Stadthalle.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri