Ekotržnica v Ljubljani odslej tudi v sredo!

Na ljubljanski ekotržnici na Pogačarjevem trgu je danes, 24. maja, potekala otvoritev sredine ekotržnice, ki skupaj z že uveljavljeno sobotno ekološko ponudbo bogati za nov tržni dan.

14. 5. 2014

13 ekoloških kmetij in malih ekoloških predelovalcev je ponudilo sveže sezonsko sadje (jagode) in zelenjavo, zelo pestro ponudbo različnih kruhov ter okusnega in zdravega peciva ter ekoživila iz v Sloveniji pridelane konoplje.

Koordinator ekotržnice Inštitut za trajnostni razvoj (ITR) pričakuje, da se bo sredina ekotržnica dobro uveljavila, saj so mnogi redni obiskovalci sobotne ekotržnice pogrešali ponudbo tudi med tednom. Ob vse bogatejši ponudbi ekoloških živil v supermarketih si kupci vseeno želijo predvsem slovenskih ekoloških pridelkov, ki pa so v trgovinah zelo redka.

Tudi po zadnjih raziskavah ITR neposredna prodaja ostaja daleč najpomembnejši način trženja slovenskih ekoloških kmetij, še vedno pa kake tri četrtine ekoloških živil uvozimo iz drugih držav.

Kupci se na ekoloških kmetijah in na ekoloških tržnicah ne oskrbijo le s svežo in ekološko pridelano hrano, temveč z nakupom podpirajo tudi slovenske ekološke pridelovalce in s tem prispevajo k varovanju vode, tal in narave v Sloveniji, seveda pa tudi k boljši lokalni ekonomiji.

Sredina ekotržnica bo tudi vnaprej obsegala 10 do 15 stojnic, njen delovni čas pa je od 8. do 16. ure.

Sodelujoči ekološki kmetije in predelovalci skušajo zagotoviti čim bolj pestro ponudbo, vendar ta seveda ostaja sezonska, pestrost pa izboljšuje dejstvo, da sodelujejo ekološke kmetije iz skoraj vseh slovenskih regij.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri