Ekipa deskarjev na snegu prebudila naše speče smučišče

"Kanin je vedno bil tisto smučišče v Sloveniji, kamor smo šli početi stvari, ki se jih nikjer drugje ni dalo." - Marko Grilc

Ekipa deskarjev na snegu prebudila naše speče smučišče (foto: Chris Wellhausen) Chris Wellhausen
6. 5. 2016

Speče smučišče nad dolino Soče se je pred načrtovano obnovo spremenilo v edinstven snežni park, ki bi ga bilo v katerem koli drugem (odprtem) zimskošportnem centru nemogoče zgraditi in uporabiti.

Zgornja postaja krožno-kabinske žičnice, sedežnica, obračalna kolesa vlečnic ... so se spremenili v objekte, ki so s pridihom prostega sloga po nekajletnem počitku ponovno zaživeli.

Marko Grilc in Tim-Kevin Ravnjak sta na "posebno misijo" na sončno stran Alp povabila vzhajajočo zvezdo svetovne deskarske scene Reda Gerarda (ZDA), "lokalca" Žigo Rakovca, Avstrijca Clemensa Millauerja in največjo svetovno snowboard revijo Transworld Snowboarding.

Ekipa se je za teden dni namestila v Bovcu in ob prvem svitu jutro za jutrom krenila proti Kaninskemu pogorju. Poldrugo uro vzpona (s terencem in nato "ratrakom") kasneje jih je 2200 metrov nad morjem pričakovalo "igrišče", kjer je meje dovoljenega oziroma mogočega postavljala zgolj lastna domišljija.

Fantje so ujeli "zadnji vlak" in izkoristili vse, kar jim je ponudil speči biser nad dolino smaragdne reke. Ko se bo sneg stopil, bodo na svoj račun prišli inženirji, mehaniki, zidarji in žičničarji. Kmalu se bodo na zgornji postaji namesto trikov ponovno obračale gondole. Komaj čakamo!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri