Dunaj že v prazničnem vzdušju (super ideja za izlet)

Sredi novembra se bodo na najlepših dunajskih trgih že odprli prvi izmed skupno 19 božičnih sejmov, na katerih bodo lahko obiskovalci vse do božiča kupovali darila, se družili ob punču in kuhanem vinu ter pokušali različne kulinarične dobrote.

Dunaj že v prazničnem vzdušju (super ideja za izlet) (foto: © iStock) © iStock
11. 11. 2016

Novost največjega sejma pred mestno hišo je 4.500 kvadratnih metrov veliko drsališče, ki bo odprto vse do sredine marca.

Že 11. novembra 2016 se bodo odprli prvi izmed vseh 19 božičnih sejmov v avstrijski prestolnici, kjer bo na skupno 973 stojnicah mogoče doživeti praznično vzdušje.

Vonj po sladkorni peni, punču in kuhanem vinu bo vabil na 160 stojnic z gastronomijo, ki bodo postavljene ob stojnicah z igračami, božičnimi okraski in darili. 

Največji in najbolj priljubljen božični sejem na Dunaju s 151 stojnicami je "Christkindlmarkt" na trgu pred mestno hišo, ki ga vsako leto obišče milijon domačih in tujih obiskovalcev.

Šest tednov, od 11. novembra do 26. decembra, bo na trgu Rathausplatz dišalo po dobrotah in se lesketalo od številnih lučk in praznične okrasitve.

Otrokom bodo namenjene številne delavnice okrasitve medenjakov ter pravljična zimska dežela z ledeno palačo snežne kraljice, vrtiljakom in vlakcem z jeleni.

Novost letošnjega sejma pred mestno hišo bo tudi 4.500 kvadratnih metrov veliko drsališče na južnem delu parka, ki se je v preteklih letih odprlo šele sredi januarja.

Drsališče bodo konec januarja povečali na 8.000 kvadratnih metrov, odprto pa bo do sredine marca 2017.

Ljubiteljski drsalci si bodo lahko izposodili drsalke in čelade ter vijugali po ledenih stezah med romantično okrašenimi drevesi. Za dunajske vrtce in šole bo vstop prost.

Prav tako priljubljen božični sejem je na trgu Marije Terezije med Prirodoslovnim in Umetnostnozgodovinskim muzejem, kjer bo letos na 70 stojnicah mogoče kupiti izdelke tradicionalnih obrti in izvirna darila.

Za praznično vzdušje bodo skrbele tudi različne glasbene skupine in gospel zbori.

Na tradicijo, rokodelstvo in adventno glasbo vsako leto prisegajo na božičnem sejmu na trgu Freyung, kjer so naprodaj tradicionalne jaslice ter kakovostni umetniški izdelki iz keramike in stekla.

Zanimivi so tudi božični sejmi na trgu Stephansplatz pred Štefanovo katedralo, adventni sejem na trgu Am Hof, v dunajskem zabaviščnem parku Prater ter ob baročnem gradu Belvedere.

Na trgu Karlsplatz se bo poleg pestrega otroškega programa in ustvarjalnih delavnic v okviru umetniškega adventnega sejma odvijal še glasbeni program z nastopom glasbenih skupin, na ogled pa bodo tudi umetniške inštalacije.

Preberi še: Kaj si ogledati na letošnjem filmskem festivalu Liff 2016? ali pa poglej, kaj so po podelitvi nagrad Elle Style Awards 2016 by Škoda povedali nagrajenci (VIDEO)!