Mačjelovka s pozivom za pomoč prijateljem s Kosova!

Vojna je naredila svoje. Živali na Kosovu, ki so pred tem imele lastnike, so se znašle na cesti.

Mačjelovka s pozivom za pomoč prijateljem s Kosova! (foto: shutterstock) shutterstock
8. 11. 2012

Mačk, ki so pri ljudeh opazno bolj priljubljene kot psi, skoraj ni opaziti, medtem ko je na vsakem vogalu krdelo psov. Ti so nezaželeni in preganjani. Čeprav so večinoma prijazni, se jih ljudje neznansko bojijo.

Društvo Animal Friends of Kosovo se je zato odločilo izboljšati življenjske pogoje za tamkajšnje živali.

Prostovoljci so pred letom dni organizirali protest proti streljanju uličnih psov in začeli razdeljevati na tisoče letakov o pomenu sterilizacije in kastracije.

Ljudje so projekt dobro sprejeli in so želeli izvedeti še več, zato so prostovoljci društva junija letos začeli s projektom CNVR v Skenderaju. V nekaj mesecih so sterilizirali oz. kastrirali okoli 350 psov in 25 mačk.

Slovenska Mačjelovka na Kosovem

Oktobra so se projektu pridružili tudi prostovoljci iz društva Mačjelovka.

V tednu dni so prostovoljci opravili 55 operacij, pomagali na svet 8 pasjim mladičkom in poleg vseh odraslih živali, ki so bile na posegih, poskrbeli tudi za okoli 20 pasjih mladičkov brez mame, ki jim zdaj iščejo nove domove.

Njihova naslednja destinacija je Gračanica, kjer bodo od letošnjega decembra do maja 2013 nadaljevali projekt sterilizacije in kastracije ter oskrbe živali. Tudi tokrat se bodo posvetili informiranju in ozaveščanju tamkajšnjih prebivalcev, da bo njihovo delo zares pustilo neizbrisljivo sled in spremembo na bolje.

Vsi lahko pomagamo!

Ker pa se zdaj bliža zima, ki je na Kosovu še bolj kruta kot pri nas, Mačjelovka s podporo Društva za zaščito živali Ljubljana poziva slovensko javnost, da podpre izvajanje projekta tudi v prihodnjih mesecih.

Veseli bodo donacij v obliki:

  • hrane (briketi, mleko za pasje mladiče, mehka hrana),
  • posod za hrano in vodo,
  • povodcev, ovratnic, krtač,
  • odej, rjuh in pleničnih podlog.

Za predajo donirane hrane in/ali opreme lahko kontaktiraš društvo Mačjelovka na številko 040 212 797 vsak dan od 17. do 20. ure.