Drugi teden parka Tabor tudi z Garažno razprodajo

Po uspešni Vseslovenski Zelemenjavi 17. maja se obeta zabaven drugi teden letošnjega parka Tabor. Že v četrtek se boste lahko pomerili v različnih namiznih igrah, v soboto se pa obeta še ena razburljiva Garažna razprodaja.

20. 5. 2014

Garažna razprodaja

  • sobota 24.5.2014, 10:00 - 18:00

Stvari, ki so se predolgo prašile po kotih garaž, kleti in podstrešij, si zaslužijo še eno priložnost, da najdejo novega lastnika. Na garažni razprodaji boste lahko menjale, prodajale in kupovale obleke, knjige, igrače, športne pripomočke, pohištvo, elektronske naprave, plošče in druge dragocenosti. Našel se bo prostor za vse. Ceno določate sami. Razprodaja spodbuja recikliranje in solidarnost do soljudi in okolja, predvsem pa prijetno druženje v parku.

Dogajanju se bo pridružil tudi All hand bazaar z izdelki, pridelki in stvarmi iz druge roke, pa tudi Narodni muzej Slovenija, ki hrani edino ohranjeno človeško egipčansko mumijo s krsto v Sloveniji. Na krsti so še danes vidni napisi v staroegipčanski pisavi, hieroglifih, ki razkrivajo marsikatero zanimivost o življenju pokojnika. Preizkusila se boš lahko z dešifriranjem hieroglifov ter si izdelala svoje knjižno kazalo. Delavnica bo potekala med 10:00 in 12:00.

Uživala boš lahko tudi v javni vaji Dramske šole Barice Blenkuš med 10:00 in 12:00 ter v turški hrani izpod rok mojstrov restavracije Hildiz Han.

Šmaugove igre

  • četrtek 22.5.2014, 17:00 - 21:00

Na dogodku boš lahko preizkusila družabne igre, ki jih še ne poznaš, se pomerila v napetih dvobojih ter spoznala druge, ki tako kot ti uživajo v igranju. Na voljo bodo tako klasične (Monopoly, Scrable, šah) kot tudi moderne igre (Catan, Agricola, Igra prestolov, Bitka za prstan, Magic the Gathering...).

Šah v parku

  • sreda 21.5.2014, 14:00 - 16:00

Navdušeni šahisti iz Doma upokojencev bodo svoje vsakotedenske partije poleti preselili na vrt doma upokojencev. Veseli bodo novih šahovskih partnerjev z nekaj predznanja, svoje izkušnje v igranju pa bodo delili tudi z mladimi in starimi navdušenci, ki se šah šele učijo igrati.