Si za glasbeni maraton?

Potem je najbolje, da se z nami odpraviš na festival Druga godba, ki se začne ta petek v Križankah.

8. 5. 2013

Rokia Traore, ki bo odprla letošnji festival, je pred nekaj leti že obiskala Slovenijo. Njena glasba odlično prepleta afriške zvoke z rokovskim ritmi in zagotovo nas bo v Križankah primerno ogrela za 29-urni maraton, ki ga letos ponuja Festival Druga godba.

Ja, tale vikend bomo bolj malo spali, saj se dogajanje iz Križank seli na Letni vrt Gale hale, kjer bodo zažigali Krar Collective s hipnotičnimi etiopskimi groovom. Okoli polnoči nas bo v Channel Zero pričakal klubski koktajl panka, elektra, džeza, afrobeata, trubačev in še česa z naslovom Melt Yourself Down.

Za bolj jutranje ure nas čaka umirjeni in dušo božajoči Damir Imamović z večnimi sevdalinkami.

Ker se žurati ne da brez goriva, se bomo lahko okrepčali z Glasbenim zajtrkom v Okrepčevalnici Repete, nadaljevali prebujanje s Simboličnim orkestrom po ulicah Ljubljane in pretegnili nožice v Kotalkarskem disku pri Lutkovnem gledališču Ljubljana. Za kosilo bomo žurerji lahko prigriznili španske tapase v klubu nad mestom in si nato ogledali flamenko, ki ga izvajajo Las Migas iz Španije.

Po glasbeni siesti z gongi pa nas bo iz meditacije zbudila zasedba Catch-Pop-String-Strong v klubu Cankarjevega doma.

Popoldanski počitek bo razvnel naša ušesa z glasbeno-literarnim dvobojem na Vrtu Društva slovenskih pisateljev, DJ Peter Barbarič v preddverju kina Šiška pa nas bo uvedel v večerni del koncertov, ki ga bodo začeli Shutka Roma Rap, sledil jim bo Blitz The Ambasador, ki bo do konca zbudil tudi tiste najbolj utrujene, najbolj trdoživi pa bodo glasbeni maraton končali z DJ N'tokom.

Tole je bil le približen oris dogajanja, več pa si poglej na www.drugagodba.si.

Muzika za pokušino pa je na spletni povezavi Druga godba.

Se vidimo! :)

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri