Druga godba: Pričenja se festival, ki te bo brez dvoma premaknil

22. 5. 2023
Druga godba: Pričenja se festival, ki te bo brez dvoma premaknil (foto: Promocijsko gradivo)
Promocijsko gradivo

Se vidimo pod odrom? 🤩

Da ponedeljek ne bo preveč ponedeljkast, se lahko zvečer odpraviš na odtvoritveni koncert festivala Druge godbe v Cankarjev dom.

Maria Mazzotta je kraljica Apulije, in ko zapoje, te njen glas ponese vse od Balkana do Iberskega polotoka, kitarist Raül Refree pa njeno čarobnost le še stopnuje.  

Pozornost Cosmo uredništva je vzbudila skupina Sudan Archives, ki bo nastopila 30. maja v Kino Šiški.

Brittney Denise Parks aka Sudan Archives se je pojavila nenadoma kot tornado na ameriškem srednjem vzhodu s singlom Come Meh Way in prvencem Athena (2019).

Od takrat je na radarju promotorjev in občinstva, ki so zaznali inovativno in nenavadno ustvarjalko v svetu alter popa.

Drugi album Natural Brown Prom Queen (2022), ki sta ga s partnerjem posnela v kleti svojega stanovanja v Los Angelesu, je namreč himna svobode ženskega pogleda na glasbeno industrijo in njenih pogojev popularnosti. Glasba se giblje med hiphopom, r&b-jem, klubskimi ritmi, najnovejšimi digitalnimi zvoki, analognimi ploski in vzorčenjem strun, ki jih poganja njeno igranje na violino.

Sudan Archives sproža noro energijo, ki premakne tudi najtežji kamen.

Ni skrivnost, da je festival poln glasbenih presenečenj, odvijal pa se bo na kar nekaj lokacijah po Ljubljani. Kje vse, preveri TUKAJ.

Od danes pa do 30. maja tako lahko prisluhneš izjemnim glasbenikom, se odpraviš pogledat kak film ali pa enostavno hengaš s prijateliji na enem izmed prizorišč.  

Se vidimo pod odrom! 😉