Druga godba 2014: Delimo si dobro glasbo!

Festival Druga godba je s svojo 30-letno zgodovino eden najpomembnejših festivalov osrednje Evrope, ki predstavlja glasbe sveta.

12. 3. 2014

S svojim konceptom, novimi pristopi in 'odkrivanjem' neznanih glasbenih vsebin in geografskih teritorijev je edinstven v tem kulturnem prostoru.

Koncept letošnjega jubilejnega festivala bo nadgradnja lanskega izvirnega koncepta, ko je festival potekal brez predaha 29 ur za enotno ceno vstopnice 29 eur. To je bil unikatni pristop tudi v evropskem merilu in je bil lepo sprejet tako med obiskovalci kot tudi v strokovni javnosti.

Letos bo festival programsko še izrazitejši, saj bo poleg zvezd iz Afrike, obeh Amerik in Evrope nastopil še eden najpopularnejših izvajalcev iz Slovenije Magnifico.

Poleg koncertov bodo pripravili še vrsto spremljevalnih prireditev, od delavnic za otroke in družabnih dogodkov do predavanj in mednarodne konference, ki bo omogočila stik domačih glasbenikov s tujino.

Magnifico & Serbian Army Orchestra

Križanke, 31. maj

Filmska uspešnica Montevideo, bog te video je dobila nadaljevanje, tokrat z naslovom Montevideo, vidimo se! Glasbo za film, ki je slovensko premiero docakal v zacetku marca, je ponovno prispeval Magnifico. Poleg Magnificovih znacilnih melodij daje poseben pečat filharmonični Srbski vojaški orkester, ki s svojim eklektičnim zvokom prikliče ozračje balkanskih šlagerjev in narodnih napevov iz tridesetih let.

Magnifico bo prvi slovenski glasbenik v vlogi glavne zvezde festivala Druga godba.

Ekstra info

Celoten festivalski program Druge godbe, ki si je na koledarju sicer rezervirala 30. in 31. maj, bo objavljen 1. aprila na spletni strani www.drugagodba.si.

V mesecu marcu si lahko - v okviru posebne akcije - festivalsko vstopnice zagotoviš že po ceni 25 EUR. Aktualnosti in siceršnje dogajanje v povezavi z dogodkom pa lahko sproti spremljaš na Facebooku in Twitterju.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri