Dravograd v ritmih trubačev iz Srbije in Slovenije

Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti vabi v soboto, 6. julija, na Koroško, natančneje v središče Dravograda, ki se bo ob 17.00 spremenilo v živahno prizorišče divjih ritmov trubačev iz Srbije in Slovenije.

Dravograd v ritmih trubačev iz Srbije in Slovenije (foto: shutterstock) shutterstock
5. 7. 2013

Slednji se bodo v okviru državnega tekmovanja malih trobilnih sestavov tudi letos potegovali za naklonjenost žirije in s tem za udeležbo na znamenitem festivalu v Guči.

Domače skupine bodo morale v tekmovalnem delu programa odigrati tri predpisane pesmi in dve pesmi po lastni izbiri 'za dvig razpoloženja obiskovalcev'.

Po razglasitvi zmagovalca ob 20.00 se bo zabava s trubači nadaljevala v trškem jedru mesta pozno v noč, na prireditvenem prostoru pa bo v veselje ljubiteljev domačih melodij godel ansambel Franca Miheliča.

Vsako leto prireditev, ki poteka na prostem, obišče lepo število obiskovalcev, ki uživajo v živahnih ritmih in dobri kulinariki, česar tudi letos ne bo manjkalo.

Zmagovalec in prejemnik zlate trobente Dravograda bo letos poleg nastopa na festivalu v Guči, ki se bo odvijal avgusta, prejel še denarno nagrado v višini 1000 evrov, medtem ko bo drugouvrščeni prejel denarno nagrado v višini 500 evrov.