Dragan Bulič: Prireja žurko z vinilkami!

Legendarni glasbeni urednik Dragan Bulič se bo 21. aprila ob 21. uri v klubu Kanu na Zbiljah prelevil v didžeja! A ne bo vrtel Davida Guette, DJ Chuckieja in podobnega, ampak glasbo, ki mu je že 33 let pisana na kožo.

Ni ga znanega Slovenca ali Slovenke, ki se ne bi želel fotografirati ob slovenski radijski legendi! (foto: Goran Antley) Goran Antley
16. 4. 2012

Bil je petek 13 in padel je intervju za tole zgodbo.

A Dragan Bulič je bil kljub 'nesrečnemu' petku tako kot vedno optimističen, zgovoren in dobre volje. Kako tudi ne, ko pa to soboto njegova oddaja Š.T.O.S. (Še ob torkih obujamo spomine) praznuje 33 let. No, 21. aprila 1979, ko je oddaja startala, se je imenovala S.O.S. (V soboto obujamo spomine), ko so jo prestavili na torek, pa se je spremenilo tudi ime. In kako se tistih časov spominja Dragan oziroma Dr. B.?

»Prva oddaja je arhivirana na papirju, vse je napisano na roko in dobro se vidi, kako sem takrat delal. Vse sem napisal lastnoročno, od naslova pesmi, avtorja, izvajalca do minutaže ... in ta papir tudi arhiviral,« pravi radijska legenda in doda, da mu je žal, da tega niso arhivirali na radiu. No, a spomin ostaja, dokazi prav tako, nadaljevanje pa sledi že to soboto – na Kristusovo obletnico. Dragan namreč 21. aprila pripravlja veliko srečanje, ki bo v klubu Kanu na Zbiljah.

»V njem je stara garda včasih veliko feštala in zdaj bodo tradicijo obudili, saj bo Dragan vrtel vinilke od 21. ure naprej,« so zapisali v vabilo, Dragan pa zagotavlja, da bo to srečanje res nepozabno, saj bo iz svoje kleti 'privlekel' stare vinilke, ki imajo prav poseben, omamen vonj. »Vinilke, kompaktne plate in kasete, ki jih bom vrtel, so iz mojega osebnega arhiva, saj se 'hišne' stvari ne smejo nositi ven. Tisti, ki bodo prišli, jih bodo lahko tudi povohali, ker so polne dima. Takrat smo namreč še lahko kadili v zaprtih prostorih, pozneje sem jih spravil v klet, vonj po cigaretnem dimu pa je ostal.«

'Delal' bo za Rolling Stonse in Paula McCartneyja

Dragan je sicer na vsaki zabavi, ki se je udeleži, ena izmed glavnih zvezd, saj se ob njem vedno tre znanih Slovenk in Slovencev, ki se z radijsko legendo želijo fotografirati vsaj za spomin, na Zbiljah pa bo to soboto zagotovo zvezda številka ena. In na ta večer se že dobro pripravlja, izdelan ima že program, predvsem pa si je zadal, da bo zavrtel tudi nekaj komadov, ki jih je na isti večer zavrtel pred 33 leti.

»Povedal bom tudi kakšno anekdoto, saj se je v teh letih nabralo mnogo zanimivih zgodb. Čim bolj pa se bom poskušal dotakniti te obletnice, saj je igra naključij, da je bila ravno na ta datum pred toliko leti prav tako sobota, ko se je zavrtela moja prva oddaja. Ne vem, ali bom taka srečanja na Zbiljah nadaljeval – za zdaj lahko potrdim le eno izmed sobot v juniju, ko bo večer skupine Rolling Stones. Rollingi letos namreč praznujejo 50 let, zato bo večer posvečen njihovi glasbi. Odločili so se, da letos ne gredo na turnejo, bomo pa pač mi pripravili večer njihove glasbe, ki ga bom združil z 70. rojstnim dnem Paula McCartneyja.«

Domov prihaja ob enih zjutraj

Kljub častitljivi obletnici se Š.T.O.S. še vedno predvaja na Valu 202 in voditelj je še vedno Dragan Bulič. A med 'prej' in 'potem' je kar nekaj razlik.

»Na začetku je oddaja trajala eno uro, zdaj pa uro in pol. Prej sem oddajo snemal, zdaj jo vodim v živo,« začne govoriti kot navit Dr. B. in doda: »Ko zdaj ob polnoči zaključim oddajo, sem še eno uro v pisarni. Prvič zato, ker se takrat začne moj nočni program na Radiu Slovenija 1, na katerem sem prisoten samo z glasbo in traja v sredo vse do petih zjutraj, drugič pa zato, da se ohladim, da ne grem vroč na kolo. (smeh) V tej uri naredim že program za naslednji teden,« razkrije delovne navade, poleg tega pa v tem času postori še marsikaj na Facebooku. Od januarja ima namreč svoj FB-profil in od takrat je na njem zelo aktiven.

»Ko so v moji hiši rekli, da mi bodo zaprli fotogalerijo, se je Jure Čokl ponudil, da mi bo na FB postavil stran in na njo prenesel vse slike oziroma mojo fotogalerijo. Nisem pa si mislil, da bo to za sabo potegnilo toliko dela in naporov. Vsi namreč pišejo svoja mnenja, to pa je tudi mene tako potegnilo, da sem zdaj skoraj vsak dan na Facebooku,« je še, tako kot vedno, aktualen.

Zapisala: Marjanca Scheicher

Foto: Goran Antley